Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów:) moje auto to BMW E36 Coupe 2.0 Vanos w automacie. Mam taki problem podczas jazdy z prędkością 80-110km/h odczuwalne są drgania kierownicy dodam ze poniżej lub po wyżej tych prędkości nie ma drgania. Co to może być?

Drugi problem to to ze przy ruszaniu w przód lub w tył słychać puknięcie w tylnym zawieszeniu z prawej strony moje pytanko co to może być?

A i jeszcze pytanko przy wciśnięciu pedału przyspieszenia tak do 3000/4000 tys obr/min słychać w wydechu tak jak by tam latały kamyczki moje pytanie czy to już kat się kończy?

Dziękuję z góry za podpowiedzi gdzie szukać przyczyn tych problemów:)

Edytowane przez piotras120682

Tomi dobrze Ci radzi a co do stukania to nigdy nie możesz być pewien czy to prawa strona. Po samochodzie bardzo noszą się dźwięki robiąc kierowcę w konia lolol Jeżeli puknięcie słychać podczas ruszania to zaczął bym od wału. Sprawdź czy to nie krzyżak.

• Lubię 1

Też tak miałem. Nie stawiałem na winę opon bo wyglądały na dobre, ale po zmianie na lato po przejechaniu kawałka drogi nieźle się zdziwiłem że drganie ustało. Na to wyglądało że to wina opon była... Drugi taki przypadek miałem gdy kończył mi sie sworzeń zewnętrzny (ten krótki) zmieniłem i też ok.

• Lubię 1

Miałem takie bicie jakie piszesz po ponownym wyważeniu kółek znikło :) chyba,że masz coś w zawieszeniu wybite bmw_1

Puknięcie przy ruszaniu może być łącznik wału ale nie zawsze,warto sprawdzić.

Jeśli chodzi o kata po prostu się rozsypał w środku więc możesz go oddać na skup,a zamiast niego wsadzić kawałek rurki albo JMJ tłumik strumienica w obudowie katalizatora (3337168997) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. takie coś :)

• Lubię 1