stoker83 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Witam jak w tytule, temat przerabiany i pewnie wielu z Was znany ale potrzebowałbym kilku rad od czego mógł bym zacząć i co sprawdzić w pierwszej kolejności żeby nie narazić się na zbędne koszty. Czujniki, pompa czy zwrotnice i łożyska bo to tez może mieć ponoć wpływ, dodam że problem pojawił się dziś kiedy naprawdę zrobiło się ciepło, w poprzedniej miewałem sporadycznie podobny problem ale abs odzyskiwał sprawność bez jakiejkolwiek mojej ingerencji, zwykle po kolejnym uruchomieniu auta, tym razem jest inaczej, kontrolka się zapaliła i juz nie gaśnie, blokuje koła, na razie sprawdziłem tylko bezpieczniki są ok. Będę wdzięczny za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 sprawdź oczywiście czujniki, możesz je zastąpić po kolei rezystorem 1,2KOHm, jak np. w miejsce pierwszego wepniesz i kontrolka zgaśnie to masz pewność że taen jest do wymiany... a najlepiej to na kompa... z tego co pamiętam to miałeś do mnie podjechać, ale zdaję się że w natłoku pracy nie dałem Ci odpowiedzi?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 miałem podobny przypadek w mercedesie i tam samoczynne hamowanie powodował "czujnik przyspieszenia poprzecznego". Nie wiem czy masz kontrole trakcji oraz ww. czujnik, a jeśli tak to zapnij kompa i sprawdź czy na postoju pokazuje zero czy przechył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 miałem podobny przypadek w mercedesie i tam samoczynne hamowanie powodował "czujnik przyspieszenia poprzecznego". Nie wiem czy masz kontrole trakcji oraz ww. czujnik, a jeśli tak to zapnij kompa i sprawdź czy na postoju pokazuje zero czy przechył nie nie po prostu sprawdź czujniki ABS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoker83 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 kontroli trakcji brak, zacznę od czujników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoker83 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Po wizycie u grzesiek2304 wiem że to najpewniej czujnik w lewym przednim kole, jeszcze nie wymieniłem ale jak przestanie padać to na pewno się za to wezmę. grzesiek2304 zdiagnozował mi tez od dawna męczącą usterkę szarpania i wypadania któregoś z cyl. wyszło że nr6 miałeś racjeuklon_bmw jak ręką odjął z tą cewką od Ciebie hula jak nówka, odzyskałem przyjemność z jazdy jak w trasie tak i po mieście zero szarpania czy przymulania. Jeszcze raz wielkie dzięki, oczywiście piwko się należy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 cieszę się że wszystko jest teraz ok zrobiłeś sobie sporą wycieczkę ale jak widać było warto, polecam się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi