Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdopodobnie jak wyżej kolega Georgii wspomniał padł Ci moduł komfortu. Jest to ustrojstwo, które odpowiada za wiele rzeczy w aucie. Objawy podobne do Twoich, dodatkowo głupiały też spryskiwacze szyb. Jak masz możliwość podmień na inny , jak nie to pozostaje tylko dobry magik elektronik. Moduł masz schowany za schowkiem ze strony pasażera z przodu.

• 1 miesiąc temu...

Podłącz pod kompa i sprawdź czy Ci się moduł nie przestawił w tryb transportu (jest kilka). Ja jak wymieniałem moduł komfortu bo padł to też nie miałem np. klimy,nawiewy na pół gwizdka, nie wszystkie szyby się otwierały, nie działało podgrzewanie tylnej szyby i okazało się że jest włączony Tryb Transportu

P.S jak padł mi jeż to nawiewy działały ale aku mi się rozładowywał bo nawet po zamknięciu samochodu wentylatorek działał

Edytowane przez Sajmonowski

Mam identyczny problem jak pan tutaj Nawiew, zamek centralny, el. szyby, światła zewnętrzne - problem lecz nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi na to pytanie. Proszę o szybką

i dokładną pomoc z góry Dziękuje

ehhh... pod komputer sprawdzić co się tam dzieje, bardzo prawdopodobne że padł GM ale nie koniecznie, ostatnio miałaem taki przypadek że chyba nikt by się nie domyślił co było nie tak...

postaraj się gdzieś odczytać błędy, szczególnie z modułu komfortu i napisz to coś poradzimy.

jak nie masz dostępu do kompa to najprościej będzie go podmienić, choć jeżeli będzie duża różnica w wyposażeniu to ten podmieniony może działać nie prawidłowo