woz Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Juz kilka razy eksperymentowalem sobie z pielegnacja skorzanej tapicerki w samochodzie, i za kazdym razem jestem pod wrazeniem co mleczko CIF potrafi zrobic. Dzisiaj w e39 poczyscilem troche fotele i tym razem aparat poszedl w ruch. Fotel kierowcy (przebieg 419tys). POlowa wyczyszczona mleczkiem CIF, a polowa przed czyszczeniem. i caly fotel: Ogolnie kiedys to przerabialem na czarnych mtechnikach. - wyczyszczenie skory CIF'em - przecieranie mokra szmatka, pozniej na sucho - oliwka dziecieca johnsons & Johnsons - wcieranie w skore - po dobie, wilgotna (ciepla woda) szmatka przecieranie foteli (zeby oliwke zmyc), pozniej na sucho. Skora nie do poznania. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Myślę,że po czyszczeniu cifem i zmyciu pozostałości z cifa np chusteczkami nawilżonymi dla dzieci najlepiej byłoby natłuścić skóry preparatem do skóry zawierającym woski najlepiej w mleczku i porządnie wetrzeć w skórę po przejechaniu całości przetrzeć całość np. pieluchą tetrową i efekt będzie dłużej się utrzymywał. Ja bym nie czyścił cifem bo ma w sobie za dużo chemii i bałbym się spękania skóry,ale zamiast tego polecam gąbkę i wodę z mydłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Ktos wspomnial o tym produkcie ze jest rewelacyjny, wiec wlazlem z ciekawosci na google i znalazles takie cus. OK, no questions, na fotkach efekt wyglada naprawde dobrze. Preparat briston do skor.. before: after: Kiedys bedzie okazja to z ciekawosci sprobuje zeby miec porownanie.. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 (edytowane) Do czyszczenia znalazłem jedną ofertę Briston - Żel do czyszczenia skóry 400 ml. Kraków (3278323539) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale efekt na tym bucie kozak,w składzie jest i tak mydło więc myślę że samym mydłem z odrobiną wody i gąbka również tak wyczyści się,a jak przeschnie to trzeba i tak zakonserwować skórę aby była miękka i nie pękała Edytowane 15 Czerwca 2013 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Osobisice nie uzuwalbym chemii do kuchni do czyszczenia tapicerki samochodowej jakby okazala sie zbyt żrąca? Wysłane z mojego GT-N7000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 jestem też na etapie gdzie trzeba trochę fotele zregenerować ale powiem szczerze mam obawy co do cif przecież to pali skórę rąk fakt może i wybieli ale czy jej nie osłabi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Livin Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Ja ze swojej strony polecałbym APC a później jakiś conditioner. Taki cif może zbyt wysuszyć skór co myślę może w późniejszym etapie doprowadzić to jej pękania. Chociaż przy fotelach z przebiegiem 419tys to chyba nie ma większego znaczenia;) Zainteresowanym polecam stronkę Główna - Czyszczenie skóry, renowacja skóry - Lederzentrum są tam opisy i filmiki jak dbać o skórę samochodową i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Ja dotychczas najbardziej jestem zadowolony z zestawu gliptone. Cena może i wysoka ale jest godny polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Ja swoja czyscilem apc 1:10 + szczoteczka Wysłane z mojego GT-N7000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Gąbka do naczyń(miękka strona lub podjechana szorstka) i szare mydło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heros Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Dziki dobrze szczeka szare mydło stosuje już na swoich sportach w e36 od 2 lat i efekt zaje.....!!!! a przy okazji czyszcze cały sodek wszystkie plastyki.Po szarym wyglądaja jak nowe Żadnej chemii nie stosuje Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedi Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 nie no tylko nie takie numery za przyzwoite pieniądze można kupić zestaw, który wystarczy na długo. Autoglym i markowe kosmetyki samochodowe Ja w ubiegłym tygodniu ogarniałem tapicerkę w e46 i ładnie odświeżyło skóry. Myślę, że na 5-6 aut to lekko wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TO///M3K Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Odkopie troche temat, używał ktoś Sonax do czyszczenia skóry, albo autocare rownież do czyszczenia skóry ? Pisze na nich że skóra po wyczyszczeniu jest miękka, mam czarne sportsize w e36, i myśle co tu kupić do czyszczenia i konserwacji na raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Używałem mleczka sonax i było oki Ale polecam lederzentrum albo gliptone, ale wiadomo nie ta cena i przy gliptone bardzo pracochłonne... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TO///M3K Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 ok dziex, browara masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi