latopyrz22 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Witam czy wy też tak macie w swoich buniach że na wolnych obrotach przy gwałtownym przygazowaniu tak do około 2tys obrotów to kolektor ssący puchnie w oczach tu na ściance przy przepustnicy jakby go chciało rozerwać,może ktoś z was u siebie sprawdzić czy też tam ma.Silnik M50B20 na gazie i na benzynie tak samo się dzieje,na zimnym silniku mniej jest widoczne ale na gorącym bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 kolektor ssący puchnie Co masz dokładnie na myśli? Przecież kolektor nie jest gumowy wiec jak ma puchnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 właśnie jest plastikowy i przy gazowaniu normalnie w świecie zaczyna go w tym miejscu wypychać jakby miał za duże ciśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boski Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Jakby kolega miał w tym silniku coś wspólnego z turbo...to tak. Ale w wolnossącym tam nie ma ciśnienia tylko podciśnienie (czyli -xxxx mbar), które w skrajnych przypadkach jest równe atmosferycznemu (np gdy silnik jest wyłączony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 jeszcze mam inny problem założyłem sobie sekwencje używaną do mojej bmw_0 i zrobił się problem,polega na tym ze jak auto postoi noc to ma ciężko z odpalaniem lub jak postoi 3,4 godziny to też ale jak zgaszę i za kilka minut odpalę to jest ok.wygląda tak jakby się zalewał czyżby wtryski puszczały gaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0_DOMEL Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 wtryski albo reduktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 (edytowane) a można jakoś to sprawdzić żeby jedno albo drugie wykluczyć.zdjąłem wężyki z wtryskiwaczy i popsikałem płynem ale nie widzę żeby puszczały gaz. Problem rozwiązany reduktor puszczał gaz podciśnieniem do kolektora i dlatego się zalewał jak trochę postał,wymiana reduktora na nowy i wszystko gitara.:dance: Edytowane 23 Czerwca 2013 przez latopyrz22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miarka Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Ja mam tak samo mam m52b28 i mam kolektor od m50 i tak samo puchnie jak u ciebie ale nie wiem czy tak ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudix-R1 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 W którym miejscu na zdjęciu wg. ciebie jest spuchniety? Chodzi ci o dolot na 4,5 kanale? To napewno jest kolektor o b25 a nie o od b20 ? Ty go zakladales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miarka Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Ja go zakładałem puchnie tak jak kolega wyżej przedstawił sytuacje przy przepustnicy przy gwałtownym dodaniu gazu z potem wraca po odięciu gazu kolektor szczelny . Może one tak mają he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi