batman_bmw Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Witam mam pytanko odnosnie swiec ,mam zamiar wymienic i chce kupic swiece Bosch super4 to swiece z czterema elektrodami ,wiec pytanie brzmi czy juz ktos podobne prubowal i czy wszystko bylo ok , czytalem na roznych stronach o takich swiecach i jedni chwala a inni nazekaja,podobno niema zastrzezen ale chce sie upewnic , czy moze sie ktos wypowiedziec na temat takich swiec w silniku 2.8 benzyna , wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 do m52 tylko i wyłącznie NGK BKR6EK tak podaje katalog i takie też miałem mając auto z takim silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman_bmw Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 to co podaje katalog to mam na ta chwile ale chce zmienic na bosch super4 i interesuje mnie jak sie one maja w praktyce i czy juz ktos jezdzil na podobnych czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 i co da Ci zmiana na inne???? chcesz zyskać 20koni???? za[pomnij.... fabryki pod tym względem nie poprawisz.... wywalisz kase w błoto i wrócisz do starych jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 i co da Ci zmiana na inne???? chcesz zyskać 20koni???? za[pomnij.... fabryki pod tym względem nie poprawisz.... wywalisz kase w błoto i wrócisz do starych jeszcze... Dobrze Ci kolega podpowiada, skoro jest ok to po co coś zmieniać? Przecież ta zmiana osiągów nie poprawi :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi 528 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 i co da Ci zmiana na inne???? chcesz zyskać 20koni???? za[pomnij.... fabryki pod tym względem nie poprawisz.... wywalisz kase w błoto i wrócisz do starych jeszcze... X2 po zmianie swiec koni nie przybędzie ja wsadziłem NGK i jak na bp tak i na LPG jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Jeśli już tak bardzo kolego chcesz to wsadź platynowe i będziesz zadowolony oraz będziesz mógł zapomnieć o świecach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 dobrze koledzy piszą wkładaj co zalecają a jak już chcesz zmiany to wyłóż trochę kasy na naprawdę porządne świece bo cztery elektrody szału nie robią jak są w tej samej technologii co fabrycznie dedykowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Albo platyna( wprawdzie mocy po tym nie przybędzie. ale trwałe rozwiązanie ), albo nieco tańsze rozwiązanie BERU lub NGK. Mam u siebie Beru w M52B28, przekręciłem na nich ponad 30 tys. i na razie śmigają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi