bullit87 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Witam Jak w temacie chcialbym zrobic cos z filterkiem zeby uzyskac troszke bardziej rasowy dzwiek silniczka i pytanie jest nastepujace czy isc w calkowita przebudowe dolotu czy wystarczy wywalenie puszki zalozenie stozka i odpowiednie obudowanie go itp. czy bede musial mapowac autko po tej modyfikacji ? Jaki filterek zastosowac? Ma ktos z was jakies doswiadczenia w tym temacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 ja wrzucałem stożek w passacie i dźwięk inny bardziej basowy i głośniejszy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 ja miałem stożek jeszcze nie dawno ale nie za budowany-dźwięk jest mega ale auto zamula ,ale to pewnie przez to że ciepłe powietrze zasysa ,wróciłem do puchy z wkładką k&n i dźwięk prawie taki sam,prawie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Jeśli mam być szczery, aby mieć pozytywne efekty trzeba było by zainwestować w cały dolot. Sam filtr może i dźwięk silnika nieco zmieni, ale szału to nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bullit87 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Wiem ze najlepiej zainwestowac w caly dolot tylko ogolnie to nie ma tam zbyt wiele bo przeplywka jest na sztywno do kolektora i jedyne co mozna zrobic to wywalic oryginalna rure i puszke od filtra i wstawic jakies cos fajnego ale to trzeba oizolowac i zabudowac zeby cieple powietrze sie nie dostawalo i jakas ekstra rurke od dolu autka spod zderzaka czy halogenu, ale czy bede musial mapowac silnik zeby to dobrze podzialalo? Moze jakas sugestia co do konkretnego producenta takich zestawow dolotowych ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 mozesz pomysleć o SIMOTA w obudowie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 To jak się bawić to może stożek+intercooler rury odpowiedniej średnicy i jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Witam Jak w temacie chcialbym zrobic cos z filterkiem zeby uzyskac troszke bardziej rasowy dzwiek silniczka i pytanie jest nastepujace czy isc w calkowita przebudowe dolotu czy wystarczy wywalenie puszki zalozenie stozka i odpowiednie obudowanie go itp. czy bede musial mapowac autko po tej modyfikacji ? Jaki filterek zastosowac? Ma ktos z was jakies doswiadczenia w tym temacie ? jak stożek to coś takiego,ALE wtedy prezpływke musisz przesunąć pod sam filtr,nie tak jak na tej focie intercooler do m52 NA :?: :bag::bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bullit87 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 a czy remap bedzie konieczny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bullit87 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 aha gdzie mozna kupic cos takiego ?? szukam szukam i nie moge znalezc konkretnego setu dla e36... czy ja musze to mokpletowac czy moze sa gotoe sety ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi