mariusz13 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 też przerabiałem ten przypadek w e-30 325 najtaniej mi wyszło tak; kupiłem dół silnika z bawarki z niemiec 400zł i przełozenie mnie kosztowało 800zł w takim wiejskim warsztacie ale złożyli dobrze , autko śmiga ! już ponad rok i ok . oczywiście góra u mnie była ok po rozebraniu to sie opłaciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mauser Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Napisalem zeby kupic inny silnik i go tanim kosztem wsadzic. to chyba wystarcvzy. Ja robilem co sie dało po wyjęciu silnika z auta ( oczywwiście auto na chodzie, i z automatem) i w zasadzie niewiele z tego wynikło tylko koszta - wiem co mam, i że motor jest w idealnym stanie... Silnik w bdb stanie kupilem za 1500 zł ze znaczną częścią osprzętu, więc tragedii nie ma. do tego z 500 zł ( olej, pasek, płyn chł...) najtaniej licząc i kłopoty znikną na czas jakiś. Jeśli chodzi o remont czy dopieszczanie dobrego silnika - pisz to skrobnęco ja robiłem, i co z tego wyszło, jakie koszta itp.... Pamiętaj że jak wycoiągniesz motor to sprzęgło najprawdopodobniej będzie w złym stanie Jak nie chcesz mieć super ideału pod maską to rób tak jak mówie, a jak chcesz mieć ideał, i zrobione rzeczy "przy okazji" to 5000zł Ci może nie styknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin E34 525i Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Stało się co planowałem, wymieniłem wszystkie panewki na nowe standartowe Glico, nie wymieniałem korbowodu, został ten sam. Efekt, narazie nic nie klepie, motor przejechał 500km, jest w trakcie docierania panewek. Oczywiście zmieniłem olej z syntetyka na pół 10W40 i powiedziałem sobie nigdy więcej mobila, castrola i innych wynalazków rozlewanych w Polsce. Zalałem VALVOLINE MAX LIFE 10W40 made in Holland. Jak długo nim pojeżdżę, się okaże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi