kijek74 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Witam mam taki przypadek w e46 200d podczas wciskania sprzęgła około 1 -2cm słychać chrobotanie a jak puszczam lub wciskam do końca jest OK. W momencie zmiany biegow słychać coś jakby gwizd.uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Ja miałem takie jakby chrobotanie przy wciskaniu sprzęgła w benzynie i powiem,że wymieniałem łożysko oporowe na sachs i docisk bo robiłem sztywniaka i problem znikł u mnie był jeszcze zużyty dwumas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kijek74 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Dzięki Georgii wywalę skrzynie i wymienię łożysko ,zobaczę jak wygląda reszta .Troche mi się nie chce ale jak trzeba to do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 (edytowane) Okej może to być łożysko,docisk obadasz sobie sprzęgło może warto od razu zrobić całość jak będzie blisko do nitów Ps. wymieniałem również olej w skrzyni biegów biegi lepiej zaczęły wchodzić w moście też wymieniłem jak wszystkie płyny to wszystkie bmw_1 Nie wiedziałem ile wejdzie do skrzyni bo do mostu 1L wchodzi do skrzyni wziąłem 1,2litra i została jakaś setka jak coś mam namiar na gościa który bez problemu sprzeda tyle ile potrzeba i ceny ma normalne jak coś mogę dać na priv. Edytowane 9 Czerwca 2013 przez Georgii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Na 100% łożysko oporowe. Przy okazji jak wywalisz skrzynię sprawdź stan docisku i tarczy, jak są zużyte, a to zauważysz wizualnie to warto wymienić na przyszłość. Wiem , koszty, ale ponowne wywalanie skrzyni i cała robota wynagrodzi Ci to na przyszłość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Ja u siebie tak miałem, takie jakby tryyt, przy wciskaniu sprzęgła i to samo jak puszczałem, też myślałem że to łożysko oporowe zmieniłem i nic się nie zmieniło. co się okazało że to padający dwumas. zmieniłem cały komplet czyli sprzęgło dwumas i łożysko i mam spokój . Ale jak chcesz to mam łożysko oporowe razem z łapą to ci sprzedam za połowę ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi