andre1981 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Witam moja 730 e38 ma problem chyba z gazem na przeglądzie gazu no już dawno nie byłem ( i wywala mi błąd sondy ale tylko na gazie objawem jest to ze szarpie na 5-biegu przy 80-100 km/h na lpg na pb jest ok . ?Pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Jak sprawdzasz, ze wywala blad sondy tylko na gazie? Kasowales bledy i jezdziles kilka dni na benzynie i nic sie nie dzialo, po czym przelaczyles na gaz i po paru km wyskoczyl blad? Z ciekawosci pytam, jak po zalozeniu gazu wyskakuje blad sondy to gaziarz cos zwalil.. I nie daj sie wkrecic, ze na gazie tak ma byc, ja mam gaz i bledow nie mam.. A gaziarze klamia w tej materii. Jak szarpie na gazie to to samo, wracaj do gaziarza i niech naprawia partacz, co on nie jezdzil autem i nie widzial, ze szarpie? Jak on ten gaz regulowal? Na postoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 2x Kolego popieram Chrisa. Błędy sond często są od źle ustawionej instalacji,najczęściej uboga mieszkanka lub za bogata... Jeśli sprawdziłeś na samej benzynie i ich nie ma po skasowaniu to właśnie od złej regulacji na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Witam moja 730 e38 ma problem chyba z gazem na przeglądzie gazu no już dawno nie byłem ( i wywala mi błąd sondy ale tylko na gazie objawem jest to ze szarpie na 5-biegu przy 80-100 km/h na lpg na pb jest ok . ?Pozd. A ja tak sie zastanwiam kiedy ostatnio byles? tzn. ile tys km temu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Fiku mik i kolego znikł pewnie padają już mu wtryski albo reduktor już nie wyrabia,a co za tym idzie posypała się mapa lpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Zalezy, w Landi Renzo Omegas gaz czyta wtryski benzyny i na ich podstawie daje gaz, dzieki czemu nawet lekko rozjechane mapy koryguje automatycznie. Wiec jesli benzyna kuleje to gaz kuleje rowniez. Z kolei nie ma mowy o problemach z mapami, raz ustawiona smiga latami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Ja nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0_DOMEL Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 z LR już nie jest tak pięknie jak kiedyś. ciecia kosztów a to odbija sie na jakości wykonanych podzespołów. i najwieksza wpadka to partia medów które padały miedzy 30-a 70 tys montowanych w skodach i renówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Tia, jak bralem to Nikodem o tym mowil, ale to padaly na poczatku chyba i mnie to na szczescie ominelo, pozatym byla gwarancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi