salivip Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Witam wszystkich, koledzy mam problem z podwójnym dachem w e34 kombi szukam jakiegoś schematu jak to rozebrać prosze o pomoc. Przeglądałem tematy ale nic ciekawego nie znalazłem, jest jakiś shemat który kolega JJ-730 przesyłał jeżeli moge prosić kolege o jego przesłanie to bede wdzięczny, bo moje cudo przecieka.uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian23zgc Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Ściągałem już podwójny dach w e34. Dużo roboty, ale nie ma tragedii. Najpierw cała tapicerka z podsufitką, potem będziesz miał dostęp do śrub od szyberdachu. Dużo gimnastyki i najlepiej jak byś miał kogoś do pomocy. Trzeba uważać tylko na rurki do odpływu wody ( są na rogach szyberdachu i bardzo często się łamią ). Powinieneś sobię spokojnie poradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salivip Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Dzięki kolego ale niestety nie moge sobie poradzić ze zdjęciem podsufitki a o reszcie nie wpomne bez schematu nie dam rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Podsufitkę też przerabiałem, wprawdzie bez szybra ale. Napisz w czym problem z podsufitką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salivip Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Podsufitka pierwsza jest lekko odsunięta do tyłu i nie moge jej ruszyć, silniczek tylni daje oznaki życia ale przeskakuje chyba na trybach przedni się nie odzywa ale blokuje go podsufitka i jak toruszyć żeby nie uszkodzić bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian23zgc Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Ale masz delikatnie otwarty szyber ?? Jak tak to powinieneś mieć pod lampkami z przodu w podsufitce taki imbusik do krecenia szyberdachem ręcznie. Jak pościągasz wszystkie słupki i powypinasz i pościągasz wszystkie światełka to musi wyleźć podsufitka. Ja już dokładnie nie pamiętam jak to szło bo dawno to robiłem, ale naprawdę nie było tragedii. Dwie osoby trzy godzinki i miałem dach zmieniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salivip Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Właśnie kolego nie jest uchylony i niemoge go uchylić bo podsufitka jest lekko przesunięta do tyłu i nie moge jej ruszyć ani do przodu ani do tyłu niewiem czy rozebranie tapicerki coś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian23zgc Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 musi pomóc bo wtedy na pewno ściągniesz już podsufitkę i dostaniesz się do szyberdachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Na pewno musisz odsłonić wszystkie słupki żeby ściągnąć podsufitkę, one ją trzymają i wewnętrzne uszczelki. U mnie w wersji bez szybra nigdzie nie było śrub, a jak jest w tej z szybrem to nie wiem. Wszystko delikatnie i z głową a na pewno wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salivip Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udało się sciągnoć podsufitke, imbusem ruszyłem przedni uchylił się tył przód poszedł 2cm do tyłu ale ciężko idzie, tył przednią częścią lekko opadł i koniec niewiem czy tył ma się podnieść czy ma się przesywać do przodu tyle na dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salivip Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Witam koledzy wiecie jak powinien prawidłowo działać szyber, czyli co się podnosi,co przesuwa bo nigdy nie widziałem jak to działa jak te panele działają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beltusss Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 (edytowane) Witam koledzy wiecie jak powinien prawidłowo działać szyber, czyli co się podnosi,co przesuwa bo nigdy nie widziałem jak to działa jak te panele działają? jak przycisniesz suwak w strone tylu to szyber pierwszy sie podniesie. drugie jednorazowe nacisniecie suwaka w tyl otworzy pierwszy szyber do konca (jak bedziesz trzymal i puscisz to otworzy do momentu puszczenia analogicznie jak elektr szyby). Jezeli zas przycisniesz suwak w przod to zacznie sie otwierac tył. jak chcesz 2 naraz to najpierw otwierasz tylny szyber do konca a pozniej przedni jak wcisniesz w strone sufitu to sie zamknie :drool: tak dziala prawidlowo podwojny szyber w e34. Edytowane 3 Września 2013 przez beltusss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi