Pierwszak Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Witam. W związku z tym , że uczę sie mojego samochodu mam pytanie: Czy to normalne, że po wyłączeniu zapłonu radio nie działa? Pierwszy raz coś takiego widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 w większości aut tak jest..... no chyba że wcześniej śmigałeś jakimś prechistorycznym maluchem czy autem do lat 90 radio chodzi tylko w pozycji 1 i 2 po przekręceniu klucyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierwszak Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Jeździłem Audi a4, Fordem Fokusem i paroma innymi. Zawsze po wyłączeniu silnika można było niezależnie włączyć radio. Więc jestem trochę zdziwiony. Wychodzę z auta, zostawiam pasażera w środku i co - cisza nie może włączyć radia. Pierwszy raz spotykam sie z czymś takim. Czy pozycja 1 nie szkodzi alternatorowi, akumulatorowi itp. Czy można ustawić kluczyk w tej pozycji i nic sie nie stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 nic się nie stanie, co najwyżej rozładujesz aku jak przesadzisz z tą muzyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 To zależy od modelu radia, niektóre działają po wyjęciu kluczyka, a niektóre nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierwszak Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 No to mój - kaseciak nie działa. Ale dzięki. Uczę się wiec pytam. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popi_90 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Do radia dochodzą 2 przewody zasilające - jeden stały +12V, który podtrzymuje pamięć radia, itp. i drugi, na którym pokazuje się napięcie po przekręceniu kluczyka w stacyjce. Jak bardzo chcesz mieć radio działające bez kluczyka to "oszukaj" i podłącz też stałe +12V w miejsce wzbudzenia ze stacyjki mówię tutaj o radiu, do którego dochodzą "normalne" kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierwszak Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Radio oryginalne więc pewnie tak jest. Dzięki. Może kiedyś to wykorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 moje mogę włączyć bez kluczyka;ale działa tylko z 10 -15 minut później się wyłącza[ochrona aku przed rozładowaniem] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierwszak Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Tak jak wszędzie indziej. Dziwne to BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny.b Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 moje mogę włączyć bez kluczyka;ale działa tylko z 10 -15 minut później się wyłącza[ochrona aku przed rozładowaniem] U mnie tak samo. Koledzy mają 7er i 5er i też tak mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny.b Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Witam.W związku z tym , że uczę sie mojego samochodu mam pytanie: Czy to normalne, że po wyłączeniu zapłonu radio nie działa? Pierwszy raz coś takiego widzę. a robiłeś bądź wiesz, że masz tak zrobione jak to co piszą na innym forum? BMW-klub.pl • Zobacz temat - Jak podłączyć kable żeby radio grało przy zgaszonym silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Tak jak wszędzie indziej. Dziwne to BMW 90 % aut ma tak z radiem i to z początku lat 90-tych do dzisiaj, więc chyba to norma. Czasem zdarza się, że radio śmiga po wyjęciu kluczyka, ale najczęściej to przeróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 u mnie jest tak ze jak wyciągam kluczyk radio się wyłącza ale mogę je włączyć i działa 20 min e46 2001 ale radio mam z 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierwszak Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 No a u mnie wyciągam kluczyk i nie mogę włączyć. Nie działa. Pozycja 1 i działa ale szkoda zapłonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 no jak chcesz to jak wyżej napisali złączyć kable i po sprawie najlepiej zostawiaj pasażerowi kluczyki w środku chyba że to twoja żona to nie powinieneś ufać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny.b Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Nie zgodzę się z tezą, że to przeróbka w samochodzie decyduje o tym, że radio gra w pozycji 0 albo bez kluczyka. W instrukcji obsługi radio jasno piszę..( strona 10 w załączonym pliku). http://www.linquist.net/system/files/BusinessCDradioforE462001to2004MY.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Też mi się wydaje, że to nie kwestia przeróbki. Np u mnie w E34 radio nie zagra bez klucza. Natomiast w starej "straży pożarnej" (lanos) czy ojca oplu astrze lub fabii znajomego wystarczy wcisnąć "ON" na radiu i już się odzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Przerobić sobie można radio w Polonezie, fabrycznego radio BMW już nie pomodzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 a moze to tylko kwestia przekodowania czegos ncs .... bo skoro u jednych działa a u drugich nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Tak jak mówiłem to kwestia samego radia. Miałem dwa radia CD w E46 i jedno działało bez kluczyka w stacyjce a drugie nie. 2001 i 2003rok produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierwszak Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Nie ma co się spierać. Instrukcja fajna - dziękuję przyda się. Ja mam kaseciaka nie CD więc może tu nie działa bez kluczyka? Można bez tego żyć - chociaż. Może kiedyś będę próbował coś z tym zrobić. Radia raczej nie wymienię bo to oryginał a ja nie lubię zmian oryginalnego stanu. No może poza klapkami w kolektorze ale to już inna bajka. Dzięki wszystkim za swoje wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Tak jak mówiłem to kwestia samego radia. Miałem dwa radia CD w E46 i jedno działało bez kluczyka w stacyjce a drugie nie. 2001 i 2003rok produkcji. może się mylę ale do radia dochodzą dwa + kabel czerwony i żółty i jeżeli są oddzielnie to nie działają na wyłączonym zapłonie a jeżeli są razem złączone (nie którzy tak robią) to działa cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Dudek tu jest na 100% kwestia radia, wiem, że jeśli wkładasz "uniwersalne" to możesz pomodzić z kablami, ale niestety fabrycznego już nie wymyślisz. Pierwszak z tego co wiem Ty masz kaseciaka z NAVI? Raczej to nie ma nic do rzeczy, kwestia danego egzemplarza, bo tak jak mówię jedno CD działa a drugie nie po wyjęciu kluczyka (w tym samym samochodzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Domyślnie Przerobić sobie można radio w Polonezie, fabrycznego radio BMW już nie pomodzisz. W Polonezie nic nie można było przerobić, bo albo radio było i działało cały czas, albo go nie było i trzeba było kable ciągnąć. W swojej e34 z 93 r, której już dawno nie mam, e36 z 96 r, która też ma nowego właściciela wywalałem fabryczne radia i wrzucałem nowe, podpinając tak, by działały po wyjęciu kluczyka. I tu się mylisz, możn pomodzićhappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi