koko090681 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 mam pytanko -wczoraj czysciłem przepustnice i znalazłem takie coś -na miejscu tej rurki była gumowa zaślepka ,cała popękana i poklejona taśmą to wymieniłem ją na takie coś -i pytanko właśnie co to wogóle jest i do czego to służy obok po prawej jest także jakaś wtyczka i również jest nie podłączona tylko zaślepiona ,wiecie może co to jest ?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Coś kombinowane przy dolocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Coś kombinowane przy dolocie... to możliwe ale co dokładnie ?? hmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 a jaki to silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 m54b25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 kurcze,w którym to dokładnie miejscu,z czego wychodzi ten króciec,może po realoem dojdziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 kurcze,w którym to dokładnie miejscu,z czego wychodzi ten króciec,może po realoem dojdziemy to jest zaraz koło przepustnicy tylko nie pamietam skąd to dokładnie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 a popatrz na ten schemat Zawór odpow. zbiornika paliwa BMW 5' E39 525i Limousine ECE - Lista części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 NO TAK PO SCHEMACIE TO NIE WIEM -NIE MOGE SOBIE TEGO WYOBRAZIĆ :lol: PRZEJDE SIE JUTRO Z TYM DO SAMOCHODU ALE JEŚLI BY TO BYŁO TO, TO DLACZEGO JA TEGO NIEMAM ???pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Działanie tego zaworu jest powiązane z pojemnikiem węgla aktywnego. W czasie gdy silnik jest wyłączony zawór jest otwarty i opary benzyny wydostają się z baku poprzez przewód odpowietrzania baku i pochłaniane są przez pojemnik z węglem aktywnym. W czasie uruchamiania silnika zawór powinien się zamknąć. Kiedy silnik osiągnie odpowiednią temperaturę i nie jest nadmiernie obciążony komputer otwiera impulsowo zawór pozwalając za pomocą podciśnienia wyssać zawarte w zbiorniku z węglem opary do kolektora dolotowego. A silnik nie kuleje, nie dławi się, jakby łapał lewe powietrzepytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 powiem tak ,mam problem stale z falowaniem obrotow podczas delikatnego ruszania ,oraz gdy przy***ie z od zera z jedynki idzie dobrze przy dwujce jest zajakniecie i dopiero zaczyna ciagnac ,nie idzie dobrze od zera -zdiagnozowalem juz prawie wszystko i porobilem -filtr paliwa ,vanosy ,swiece i wiele innych ale od poczatku tak bylo i jest bez zmian -mam jeszcze wrazenie ze podczas przyspieszania nie jest plynne ,delikatnie to czuc ale czuc -jednak na wolnych obrotach chodzi cichutko i rowno -ot tak sie miewa sprawa -zastanawia mnie jednak fakt ,ze skoro tam cos bylo to powinno to byc nadal ,wogle w jakim celu zostalo to usuniete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Prawdopodobnie przestało to działać i najczęściej z nie wiedzy lub tzw. oszczędności poprzedni właściciel usunął te coś z auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi