PeJo Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Witam, mam taki problem iż od paru dni jak zrobiło się ciepło postanowiłem odpalić klimę... no i tu się zaczynają schody ;/ po włączeniu klimy wentylator powinien się włączyć a u mnie się nie włącza klima chwile chodzi i co chwilę się wyłącza żeby nie rozsadzić węży bo ładuje ok 31 barów ;/ podłączyłem pod inpę i wyskoczyły mi 3 błędy...Miał ktoś kiedyś taki problem? Może ktoś mi pomóc??[ATTACH=CONFIG]25637[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Prawdopodobnie padnięty moduł od wentylatora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 masz błąd wentylatora, wymień go i będzie działać, ale dla pewności najpierw bym go podmienił od kogoś i sprawdził, lub podłącz na krótko i sprawdź czy działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeJo Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 w inpie udało mi się sprawdzić wentylator i się włączył.. lecz jak chciałem zrobić to drugi raz to już się nie włączył. moim zdaniem jest to jakiś kabel przetarty bądź ma jakieś zwarcie, Jutro jadę do elektryka i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Wymień wentylator i po problemie. Prawdopodobnie padł sam w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeJo Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 żaden elektryk nie miał czasu w sobotę sprawdzić mojego autka więc dopiero w tygodniu będę coś więcej wiedział... a co do wymiany wentylatora to po co mam go wymieniać skoro pod kompem jak robię test to się włącz?!?!?! na moje rozumowanie jest to wina jakiegoś czujnika bądź sterownika... no chyba że się mylę ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeJo Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 i jeszcze jedna ciekawostka dziś chwilę poszalałem i wentylator na 2 biegu się normalnie włączył więc na to wychodzi że tylko nie włącza się 1 bieg ;/ czy wiedzie co jest za to odpowiedzialne? jaki czujnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blueboy71 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 w poprzednim moim samochodzie miałeem podobny problem, tyle że u mnie padł bezpiecznik kompresora i wiatraka ;D:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 A może pada Ci czujnik ciśnienia klimy, w e46 z tego co pamiętam umieszczony jest przy skraplaczu w okolicy prawego reflektora. Z góry może być nie widoczny, wtyczka jest umieszczona blisko błotnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiercik Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Wymien wentylator. Do 320d w opór tego jest. Na 99% sterownik, który jest obok wentylatora umarł. Nie uruchamiaj klimy bez dzialajacego wentylatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robe46 Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Witam, mam taki problem iż od paru dni jak zrobiło się ciepło postanowiłem odpalić klimę... no i tu się zaczynają schody ;/ po włączeniu klimy wentylator powinien się włączyć a u mnie się nie włącza klima chwile chodzi i co chwilę się wyłącza żeby nie rozsadzić węży bo ładuje ok 31 barów ;/ podłączyłem pod inpę i wyskoczyły mi 3 błędy...Miał ktoś kiedyś taki problem? Może ktoś mi pomóc??[ATTACH=CONFIG]25637[/ATTACH][/jak rozwiazałes ten problem bo mi identycznie sie dzieje wentylator wogóle sie nie załancza bez klimy temperatura na liczniku w pionie a jak wlacze klime jak silnik nie jest zagrzany do konca to wentylator klimy chodzi a jak juz sie zagrzeje to wogule nie reaguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi