Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z moją bunią. Jak jest zimna to jakoś odpala lecz jak już sie rozgrzeje to za diabła nie odpala. Dodam że w trakcie jazdy w momencie hamowania spada z obrotów i też gaśnie, tak samo gaśnie samoczynnie jak się rozgrzeje lub jak dłużej się jedzie to zapala się kontrolka wtrysku i też gaśnie nawet jak ta kontrolka sie nie zapali to trzeba ją trzymać na obrotach bo zgaśnie. Cały czas pali się kontrolka grzania świec. Doradzałam się pseudo fachowców to twierdzą że pompa inni że świece a jaszcze inni że wtrysk sterujący lub czujnik ciśnienia. Panowie i panie doradzcie

Witam to jeszcze raz ja. zmieniony został nastawnik pompy i okazało sie że jednak to nie jest tego wina. te same objawy są nadal.

ale został odłączony pod pedałem stopu ten czujnik i zaczoła normalnie trzymać obroty lecz problem z odpaleniem pozostał. Wcześniej przy chamowaniu gasła a jak jest ten czujnik odłączony to jest ok. Przepraszam że nażucam panu mój problem z autem ale nie mam kogo sie poradzić. jest to możliwe że to problem z elektryką?? Aha obroty trzyma tek na 1100 ale jak sie rozgrzeje to już nie gaśnie ale sie dławi i w trakcie jazdy zapala sie kontrolka wtrysku co wcześniej nie miało miejsca. Pozdrawiam Sandra

Kolezanko mam nadzieje ze wiesz jak wyglada i gdzie jest wtryskiwacz, bedziesz miala wtryskiwacz starujacy to taki z kabelkiem odchodzacym od niego, zobacz w jakim stanie jest kabelek, moze sie gdzies przetarl, dodaj potam zdjecie tego z dziurka i tego z kabelkiem co nie wiesz co to jest i bedzie latwiej, a kontorlka wtrysku moze sygnalizuje ze cos jest nie teges z ukladem wtryskowym lub paliwowym. sprawa elektryczna... pompa wtryskowa sie tak szybko nie zuzywa... w pl centralnej mam speca od dizelkow ale to Cie pewnie nie satysfakcjonuje... dodaj foteczki i popatrz na stan kabelkow... :)

• 1 miesiąc temu...

Witam to vin WBACC110X0FF41630 . Na chwilę obecną sprawa wygląda tak, Gdy został odłączony pod pedałem hamulca ten czujnik to przestał gasnąć lecz teraz nie ma za to stopu hehe odpala tylko i wyłącznie na dobry dezodorant wtryskiwany w filtr powietrza inaczej nie ma obcji. Bez różnicy czy zimny czy ciepły. Jak odpali to trzyma równo obroty i nie gaśnie w trakcie jazdy już jakiś postęp hehe ale trzyma obroty 1,6 czasami 1,4 a jak coś ją trzaśnie to nawet 0,9 i o co tu chodzi???????? Ale odpalić normalnie nie odpali aha wtrysk sterujący ma kabelki przetarte lecz reaguje normalnie więc zostały zaizolowane. Pozdrawiam i prosze o pomoc Sandra