młody91 Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy Bmw. Mam problem z ciepłym powietrzem lecącym z nawiewiewów. Mianowicie chodzi o to że nawet podczas włączonej klimatyzacji (climatronic) czy zwykłego nawiewu zimnego ciepłe powietrze leci na szybę i nogi natomiast prawidłowo zimne powietrze leci ze środkowchych kratek i bocznych. Dużo się o tym naczytałem i przetrzepałem internet. Czy to może być wina samego bezpiecznika nr 62 czy elektrozaworu czy tez czegoś innego. Od czego powinienem zacząć zeby zdiagnozować problem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny.b Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 najczęściej jest to winna elektrozaworu. Jeśli jest zepsuty to nawet jak włożysz nowy bezpiecznik to się spali. Wiem, że te elektrozawoty naprawia Roger z Nysy. Wysyłasz do niego i masz dożywotnią gwarancję(koszt koło 100zł, przynajmniej jak ostatnio pytałem). Możesz tez spróbować na własną rękę : Forum BMW-Diesel.pl • Zobacz temat - e32/e34/e38/e39 - naprawa elektrozaworów ogrzewania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 sprawdź elektrozawór, to najczęstsza przyczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Jak wyżej, zacznij od elektrozaworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 tak przy okazji, Johnny.g fajny link podesłałeś, skorzystam na pewno bo mój też lubi się przyciąć od czasu do czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młody91 Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 ok dzieki zaczne od sprawdzenia elektrozaworu bmw_0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młody91 Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 a czy ktoś jest z województwa łódzkiego i zna osobę która takie rzeczy ogarnia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi