Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Ciśnienie powietrza, geometria i hamulce. Podobną sytuację w e46 Touringu ojciec miał. Jakiś kolega już to pisał na ten temat. Jak sprawdzić hamulce czy są nie zapieczone, przejedź kilka kilometrów tak żeby samochód się rozgrzał i zmierz temperaturę śrub, felg, tarcz i zacisków, bo tu może jest problem.

Koszt naprawy nie jest duży takiej usterki, kupujesz w ASO reperaturki do zacisków - zestaw naprawczy coś koło 100zł, możesz sam lub u mechanika.

Może załatwić sprawę do końca.

Dodatkowo zbieżność bym sprawdził, przy nowych oponach widać po oponie czy jest dobrze ustawiona.

ASO jest ostatecznością jak inni rozkładają ręce. To samo zrobisz u dobrego mechanika 4 razy co raz w aso.

• 4 tygodnie później...

Witam.

Właśnie wróciłem z Nysy. Muszę się pochwalić. Mam zamontowaną przepustnicę z innego modelu i............... REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Samochód gaśnie jak benzyna.

Wielkie słowa uznania dla Krzyśka z Nysy.

Krzysiek. Bardzo dziękuję.

Wszystkim bardzo polecam. Bardzo.

Witam.

Właśnie wróciłem z Nysy. Muszę się pochwalić. Mam zamontowaną przepustnicę z innego modelu i............... REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Samochód gaśnie jak benzyna.

Wielkie słowa uznania dla Krzyśka z Nysy.

Krzysiek. Bardzo dziękuję.

Wszystkim bardzo polecam. Bardzo.

A może to nie przepustnica a klapy gaszace z E60?

• 2 tygodnie później...

Kamcio,ile by kosztowała diagnostyka u Ciebie i "nauczenie" auta zamykania szyb i dachu z pilota ? Kupiłem dość ładna bunie,gościu twierdził ze działa wszystko z pilota,po czym sam nie mógł zamknać szyb z pilota,twierdzi ze trzeba go "nauczyc".

daj znać tu lub na priv ile by to kosztowało ;)

Edytowane przez JohnyB

Witam. Ponownie na Forum.

Moja pierwsza Bawarka - wspaniały samochód ale...

Jadąc szczególnie po autostradzie mam wrażenie, że czasami nie mam kontroli nad przednimi kołami. Samochód ma ustawiona zbieżność, wyważone koła, zwarte zawieszenie bez luzów a mimo to nie prowadzi się pewnie. Bardzo mnie to wkurza. Uczucie jakby jazda podczas podmuchu bocznego wiatru.

Pomyślałem, że może to luz na kierownicy nie jest właściwy. Sam już nie wiem.

Proszę o jakieś wskazówki.

I może jakieś zdjęcia jak kasuję się taki luz.