Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

piszę z prośbą do kogoś kto ma pojęcie jak to poskładać. Kupiłem nowy ślizg wraz z linkami i kółkiem, ale problem mam w tym jak to ma wyglądać. Jak już rozebrałem to linki były pourywane i poskręcane więc też nie widziałem jak oryginalnie to ma być. Wiem, że mogłem kupić używany w całości podnośnik, ale przyznam, że nie pomyślałem. Tak więc prośba do kogoś kto umie zrobić.

zdj1190cie.jpg

Edytowane przez johnny.b

Nie wiem czy dużo CI to pomoże, ale na początku filmu mniej więcej widać schemat jak to ma wyglądać :)

Nie wpadlem na to zeby na YT szukac. Znalzlem wiec problem rozwiazany. Ale moze komus sie przyda jak bedzie szukal.

How to fix bmw 1999-2005 window regulator 325, 328, 330, 3 Series. - YouTube

Tu masz parę informacji. Niestety nie mam zdjęć, ale dość szczegółowy jest tu opis montażu:

Odkręć silnik od podnośnika , umocuj podnośnik delikatnie w imadle ale tak żebyś mógł linki i ślizg przesuwać, przełóż linki przez rolki górną i dolną , wskazana była by dodatkowa para rąk ale samemu można -tylko trza się nagimnastykować

zjedz linkami do dołu (końce linek trzymaj tak jakby był spinał je ślizg) następnie kręć kółkiem aby linki szły do góry zwracając uwagę na poprawne układanie się linek w rowkach bębna

w drugą stronę układaj drugą linkę na bębnie oczywiście linki trzymaj naprężone bo inaczej wszystko się poskręca

sprawdź efekt nawinięcia linek -nie powinny się obcierać o siebie - od tego momentu nie możesz poluzować linek

ważna uwaga -jedna z rolek ma nacięcie na rancie sprawdź która

załóż ślizg na prowadnice podnośnika

zakładasz linkę do ślizgu ale tą która przechodzi przez rolkę bez nacięcia pamiętaj o naciągnięciu linek

natomiast linkę z rolki z nacięciem zdejmujesz i zakładasz do ślizgu

i teraz przyda się żabka samozaciskowa

zakładasz linkę na rolkę z wycięciem dokładnie przez to wycięcie pomagając sobie żabka delikatnie obracaj rolkę naciągając jednocześnie linkę:lol: