darkstar79 Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Czy do silnika M54 z 2001roku można zalać olej LL-04? Wg TIS'a tak, wg instrukcji ma być LL-01. Czytając o dopuszczeniach pisze ze oleje LL-04 są do silników produkowanych od 2004roku. Czy to ma w ogóle jakieś znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Nie ma. Można zalać 04. Fakt jest on niby do silników od 2004, ale co nie zmienia faktu że do wcześniejszych też może być. Jeżeli silnik jest w dobrej kondycji to nie ma się co zastanawiać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Skoro piszą LL-01 to ja bym zalewał LL-01. Podłączę się do tematu i zapytam ile km trzeba przejechać od skasowania inspekcji aż zapali się ponownie wymiana oleju ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Jak wyżej, lej co zalecająbmw_1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Inspekcja może być indywidualnie przypisana do każdego auta inaczej,bo np. u mnie to wyjeżdżone spalone 1400litrów pb lub dwa lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Podłączę się do tematu i zapytam ile km trzeba przejechać od skasowania inspekcji aż zapali się ponownie wymiana oleju ? U mnie co 15 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Nie to nie jest tak sprawdzaliśmy z Grześkiem i w kąpie są ustawione dni i litry spalonej benzyny na tej podstawie komp określa czas do inspekcji może mniej więcej twoja średnia to 15tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Może tak być, nie wiem kto to ustawiał u mnie, ale odkąd jestem posiadaczem swojego autka komp wyświetla mi insp. co 15 tys. Podobno można to jakoś ustawić pod siebie, ale nigdy tego nie praktykowałem. po prostu, co 15 tys. wymieniam olej i kasuje insp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi