Jabol Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 (edytowane) Panowie jaki koszt remontu silnika przy obroconych panewkach. Odkrecila sie sruba na korbowodzie i wypadly panewki. Teraz nie wiem czy nowy silnik szukac czy remontowac ten. Szybka rada porzebna bo auto u mechanika. Ewentualnie gdzie robic szlif walu we Wroclawiu. Ponoc wal musi byc wywazony? Wysłane z mojego GT-I9505 Edytowane 14 Maja 2013 przez Jabol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Wszystko zależy od tego czy wał ucierpiał, trzeba pomierzyć jesli wał dostał po dupie to nie będzie opłacalna raczej..Rozebrać i tak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 No wlasnie rozbieraja. Co to znaczy nie oplacalna? Co mam silnika szukać? Wieczorem bede widzial wiecej. Wysłane z mojego GT-I9505 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 (edytowane) Wał trzeba będzie oddać do szlifierza żeby go pomierzył, czy nie ucierpiał od panewki ,czy się nie skrzywił, i czy trzeba go będzie szlifować w bmw jest to o tyle prostsze że u nas można robic szlify Bo np.w Hondach wału nie zaleca się w ogóle szlifować i jest mały zonk. Oddaj wał do pomiaru i wtedy będziesz miał czarno na białym możliwe że w ogóle nie dostał wtedy komplet nowych panewek jedynie i jedziesz dalej. Jeśli wał będzie się nadawał do szlifu zrób to i składaj na porządnych panewkach ,jeśli z silnikiem nie było dotychczas żadnych problemów typu pobór oliwy,kopcenie,bądż inne rzeczy to będziesz wiedział na czym jezdzisz i wcale nie wyjdzie to drogo.Kupno używanego silnika to już loteria możesz kupić padło ,które zdechnie w podobny sposób jak twój po miesiącu. Edytowane 14 Maja 2013 przez grzesiek84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 No i to jest odpowiedz. :thumbup: a gdzie najlepiej oddac wal? Auto stoi w Namyslowie. Wysłane z mojego GT-I9505 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Ja woziłem (mieszkam 12km od Namysłowa) do Bralina koło Kępna zawsze wały korbowe od różnych wynalazków bardzo dobra szlifiernia kilka rzeczy tam woziłem i nigdy nie narzekałem facet zna się na robocie.No ale to już minęło kilka lat i nie wiem czy to istnieje We wrocławiu pewnie jest sporo takich szlifierni najlepiej posiedż na necie i poczytaj sobie opinie gdzie co i jak. Jak dobrze rozumiem bo piszesz że odkręciła się sruba od stopki korbowodu to ten wał będzie wymagał szlifu bankowo bo pewnie panewka wlazła na panewke i dosc mocno porysywało. No ale to bez pomiaru można gdybać,szukaj szlifierni dobrej we Wrocku niech to obejrzy fachowiec i uzna co z tym zrobic- Jedyne co ci moge doradzić to poczytaj jaka firma panewek jest najlepsza do twojego silnika bo panewki ważna rzecz jak kupisz szajs może byc powtórka z obrócenia panewy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Auto u Kozlowskiego stoi moze on kogos tez zna. Zobaczymy jutro. Panewka jedna spadla razem ze sruba ponoc :confused: Wysłane z mojego GT-I9505 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Jestem ciekaw co ci powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 No też jestem ciekaw. W sumie w Namysłowie najlepszy mechanik... Swoją drogą współczuję Twojemu ojcu. Trzymam kciuki żeby nie wyszło mega drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Jutro sie okaze Wysłane z mojego GT-I9505 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Jest diagnoza Chlopaki sprawdzili czy sa wszystkie klapki i .... sa. Wiec zagladaja od dolu i okazalo sie, ze odkrecil sie smok pytanie_bmw co spowodowalo zatarcie panewek na czwartym korbowodzie. Ponoc ktos juz grzebal wczesniej w silniku bo misa byla na silikon. Kupilismy wiec nowy wal i panewki, ale po rozkreceniu silnika okazalo sie ze niestety 3 tloki sa uszkodzone prawdopodobnie od klapek :shock::shock::shock:. No ale klapki sa pytanie_bmw niewazne trzebo to naprawic a ze koszta wysokie wyszlo na to, ze musimy kupic nowy silnik. Znalazlem silnik i zamawiam. W poniedzialek bedzie wyslany do mechanika. Koszta kazdy moze sie domyslic jakie:cry::cry::cry:. Rece opadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 No to lipnie wyszło to wszystko, jak byście wiedzieli od początku, że tak to wyjdzie to wtedy byście już szukali silnika, a co się z tym wiąże koszta niższe :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Lipa wyszła, teraz ważne aby druga jednostka sprawowała się lepiejbmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Dzisiaj wyslana w piatek pewnie dotrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Maly update. Auto juz na chodzie, dzisiaj klima serwisowana. Silnik kupilem u tego samego goscia co wal tak wiec przy odbieraniu silnika wal oddalem. Przy okazji wymieniona pompa wody i parw ******lek. Ogolny koszt dla zainteresowanych prawie 8k. To tyle. Teraz mam nadzieje ze furak juz nie zawiedzie. Wysyłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Nie grubo poszło. Mam nadzieję że teraz tato będzie zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Chyba koszty dużo za duże... A ile kosztował silnik tak z ciekawości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 No wiadomo ze duże, ale niestety robocizna też kosztuje. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 To jaki koszt za taką robociznę zawołali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Nie znam szczegółów wiec zaczekajmy na Jabola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Ciekawość to pierwszy stopień do piekła;) W dobie dzisiejszej wszystko kosztuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Piekło to mamy na ziemi w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Silnik z turbina 4000 PLN, do tego pompa wody, pelny serwis i wlasnie wyszlo co wyszlo Wysyłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukson Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 ja robilem ten silnik i powiem Ci ze wcale koszmaru nie było mogę Ci zrobić silnik polecam szlifiernie w Głogowie sam dawałem tam do sprawdzenia. mam taki wał do e46.20D m47N tylko ze ja miałem inny problem posypały się żeby na pompie olejowej...;/ jak chcesz więcej info odezwij się na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Kolega furę już ogarnął ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi