Krzysiek669 Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Hej, Panowie taki oto mi błąd dzisiaj INPA pokazała: P1286 42E2 - exhaust controller Prośba o pomoc, nic nie zauważyłem żeby auto jechało jakoś inaczej, ale błąd jest i mnie denerwuje Prośba o pomoc gdzie szukać Ewentualnie co sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Stawiałbym na zawór EGR, może warto na początek go przeczyścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek669 Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Czyszczony był, ale w pierwszej kolejności go sprawdzę na weekendzie czy aby na pewno pracuje tak jak powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek669 Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Problem rozwiązany...nie wytrzymałem do weekendu Okazało się, że wypięła się wtyczka od elektrozaworka sterującego EGR - przypuszczam, że słabo ją wcisnąłem podczas ostatniego czyszczenia filterków P1286 42E2 - exhaust controller - szukać na elektrozaworku EGR przyczyny Temat do zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi