Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że dawno chodziło mi to po głowie, dzisiejszy dzień przyspieszł moje plany ... rozwaliłem obudowę od prawego lusterka przy szybkim wyjeździe z garażu :crying: ... suma sumarum używka obudowa czy ori wyjdzie mnie 150 zł + malowanie = 300 zł... doszedłem do wniosku, że wole dołożyć jeszcze raz tyle i kupić takie coć :) (99 03 BMW Bimmer E46 3 Series M3 Style Power Folding Side Mirrors 2dr Coupe | eBay) prosto z USA :D, niż mieć za 300 zł nową obudowę :/ ...

Teraz pytanie jest takie, mam fotele z pamięcią i lustra też (tzn. lewe przy cofaniu opada w dół) jeżeli dołoże te lusterka i kupie nowy przełącznik to będzie na zasadzie plug&play czy trzeba będzie jakiś przekaźnik montować ?

Podobny temat jest na innym forum, ale nie chce mi się specjalnie konta zakładać i pytać. Tymbardziej, że główny motyw dotyczy podpięcia instalacji tak, żeby składały się przy zamknięciu auta z pilota. Mi na tym nie zależy i chce mieć tylko składane.

Rozumiem więc, że wystarczy kupić składane lusterka oraz przełącznik do składanych lusterek. Wiem, że są dwa rodzjae 6 i 5 pionowe. Musze zobaczyć jaki jest u mnie - możliwe, że 5 bo mam fotele z pamięcią i lustra też, więc jest duże prawdopodobieństwo, że kable już będą i wystarczy tylko podpiąć :)

Mam racje ? ktoś już ogarniał ten temat :) ?

A ja podejrzewam, że te lusterka co pokazałeś nie są wcale składane, poza tym są niemalowane i bez gwarancji, znajdują się w stanach i do ceny dolicz sobie cło, jak na Mkowe lustra są po prostu za tanielolol zobacz ile kosztuje ori sztuka grzana składana RealOEM.com   BMW E46 320Cd Retrofit, M outside mirror

składane są napewno (power folding), ale czy grzane ? nie jest napisane (albo nie zauważyłem) ... wiadomo, że tamte są tańsze bo to nie są ori ... musze napisać do gościa co ponoć je zakładał (w zasadzie jest ich kilku) czy to napewno są te... bo filmik jaki wrzucał naprawde wygląda konkretnie :)

Wiem, że jeszcze jest taka opcja, żeby wsadzić od m3 - LUSTERKO PRAWE BMW E46 M3 M pakiet COUPE CABRIO (3240855482) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - ale jak wygląda operacja przerabiania anglika to nie wiem :/

poszukam, rzeczywiście na niemieckim ebayu - narazie drogo strasznie, ale może coś sie trafi :) - tutaj to napewno ma się pewność, że to ori :) - swoją drogą dowiem się jakie chłopaki lustra sobie pościągali ze stańców :P

Też interesuje mnie zmiana luster na power foldingi, ale ze względu na cenę w gre nie wchodzą ori... tych zamienników na allgro u nas nie znalazłem, przeszukuje właśnie niemiecki e-bay, jak ktoś coś znajdzie to prosze o link do aukcji

P.S. U mnie na przykład to nie widzę opcji żeby się nie zamykały po zamknieciu z pilota... głównie po to chce je zamontować :)