piotrek_CK Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Witam, mam bardzo duzy problem z odpaleniam samochodu na zimnym silniku w szczegolnosci po nocy. nie wiem od czego zaczac szukac przyczyn problemu. czy jest to sprawa świec czy pompy paliwowej czy jeszcze czegos innego. prosze o pomoc i Wasze opinie. moze mieliscie tez takie problemy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Domyślam się że chodzi o Twojego dieselka. Więc tak, albo sprawdź sam, albo podjedź do mechanika, żeby sprawdził Ci świece żarowe. Żeby samemu sprawdzić chyba wystarczy podłączyć do akumulatora, jak masz jakiś dodatkowy i do masy(jakoś tak, nie jestem pewien) Jakby się okazało że świece masz w porządku to pozakładaj przezroczyste węże jako przewody paliwowe, gdyby Ci się zapowietrzał będziesz widział bąbelki powietrza w wężu. NIe wiem jak to jest w TDSie, ale możesz spróbować na chwilę podłączyć go z obejściem filtra paliwa, bo tam może być jakaś nieszczelność. U mnie w 405tce jak układ był zapowietrzony to dodatkowym objawem było że jak się ściągnęło nogę z gazu i wrzuciło na luż podczas jazdy to bardzo obroty spadały a czasami potrafił zgasnąć. Jeśli tylko masz problem z zapalaniem to prawdopodobnie świece żarowe, lub któraś z nich. Jeśli będziesz kupował świece to kup BOSCHA lub coś innego ale dobrego, zapłacisz trochę więcej ale będziesz miał problem z głowy. Ja po wymianie w pugu na Eyuquiemy(jakoś tak) jeździłem spokojnie 3 miesiące, a na BOSCHach już drugi rok bezproblemowo, ale były 20zł droższe za sztukę, ale się opłaciło:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDSerek Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 mialem ten sam problem... sprawdz swiece i jak cos to wymien na beru... sa dobre i zywotne proponuje wymienic odrazu wszystkie raz a pozadnie i problem bedziesz mial z glowy... jak okaze sie ze to nie to to sprawdz czy pompa ci dziala paliwa jak nie to filtr paliwa i tyle wiecej opcji nie widze.. no chyab ze walniety masz aku... pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi