Piotr Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 od pewnego czasu sprzęgło zaczęło mi brać coraz wyżej ( mniej wiecej od połowy ) ale nie było problemów z biegami i ubywało mi płynu hamulcowego, teraz pedał sprzęgła jest luźny do połowy a sprzęgło bierze od samego dołu ale biegi ( jeszcze ) wchodzą choć czasami 1 bieg jakby sie zablokowuje i nie mogę go wrzucić, trzeba wbic 3 a dopiero później 1, jak się rozgrzeje to jest ok, co to może być :evil: gdzie zaglądnąć :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 zobacz gdzie cieknie, moze pomiedzy skrzynia a silnikiem albo kolo pedalu sprzegla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 19 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 zobacz gdzie cieknie, moze pomiedzy skrzynia a silnikiem albo kolo pedalu sprzegla :lol: uklon_bmw a dokładniej :?: na buty nie leci, co to może być do wymiany :?: wysprzlik :?: muszę się na koszty przygotować psychicznie hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 JA MAM TEN SAM PROBLEM TYLKO ZE MI POWIEDZIELI ZE SPRZEGLO DO WYMIANY ALE UBYTKU PLYNU NIE ZAUWAZYLEM A SPRZEGLO DO MOJEGO M41 TO 500 PLU ROBOTA <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Jeśli ubywa płynu hamulcowego to na bank wysprzęglik. Miałem to samo w E30 M40 do momentu jak auto postało 2 dni i później pedał sprzęgła zapadł mi się w podłodze hehe pomogło dolanie płynu i "pompowanie" pedałem aż odzyskał opór - i tak do mechanika na wymianę wysprzęglika. Koszt nieduży. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 przejżyj dokładnie skrzynię i przewody.odpowietrz sprzęgło,może to pomoże :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 21 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 okazało sie ża za mało płynu hamulcowego, tzn. był w granicach min-max ale ponieważ auto nie stoi poziomo ( z przodu cross-country ) to rurka od ukł. sprzęgła była już nad płynem i zaciągało powietrze , dolałem płynu i sprzęgło ok, nie musiałem nawet pompować - od razu wróciło na swoje miejsce, co nie zmienia faktu że płynu mi ubywa :evil: czyli ukł. hamulcowy albo sprzęgła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 albo zuzyte tarcze i klocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 21 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 albo zuzyte tarcze i klocki a przodu tarcze prawie nówki, klocki też zmieniałem niedawno, chyba że bębny, ale niestety płynu systematycznie ale wolno ubywa, :evil: dzięki za wszystkie sugestie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 albo zuzyte tarcze i klocki Od zużycia tarcz czy klocków płynu nie powinno ubywać. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 albo zuzyte tarcze i klocki Od zużycia tarcz czy klocków płynu nie powinno ubywać. Pozdr. Nie prawada, ubywa płynu jak śa na wykończeniu nawet w szkole jazdy na tvn turbo tak mowili pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlody 111 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Na bank wysprzęglik miałem to samo w swoim bmw wymienilem i jest ok <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 <bmw_2> siemka piotrze Będziesz Miał Wydatki ale chyba wszyscy użytkownicy tej marki to znają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 U mnie tez dzieje sie cos dziwnego.... gdy sprzeglo wdepne do konca to biegi wchodza (szczegolnie 1 i 2) jakby na dwa razy.. tzn z takim przeskokiem posrodku. gdy popuszcze sprzeglo jakies 3-4cm biegi wchodza bez oporow... czy potrzebuje jedynie wyregulowac sprzeglo???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meles Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Wysprzęglik nie powinien kosztować więcej jak 150PLN. Do tego polecam wymianę przewodu gumowego między tłoczkiem a wysprzęglikiem. Co do ubywania płynu to nie ma innego sposobu jak przegląd całego układu hamulcowego. Zwróć uwagę czy nie kapie coś z otworu inspekcyjnego w dole kołnierza skrzyni (łączenie silnika i skrzyni). Jeżeli wymontujesz wysprzęglik to od razu można stwierdzić czy z niego cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 oczywiście naprawione już, ciekło z wysprzęglika, zestaw naprawczy 12 zł, robocizna 50 zł wrażenia z jazdy bez sprzęgła bezcenne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 a u mnie ciekło i przy wysprzęgliku i przy pompie sprzęgła pod pedałem.. wysprzęglik 70 zeta,a komplet naprawczy do pompy 13 zlotych :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi