koko090681 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 mam taki problem z mocą a mianowicie chodzi o to że przy takich temperaturach auto nie ma mocy -w chłodne dni i jak nie była fest rozgrzana to miała kopa ,teraz jak jade na drugim czy trzecim biegu jest słaba reakcja na depnięcie ,się zbiera jak 1.8 :lol: chodzi równiutko cichutko ale z tą mocą to przesada ostatnimi czasy ale!!! tez jest tak że jej odbije i zapierdziela właśnie tak jak to ma być ,aż jestem zdziwiony bmw_1 macie jakieś pomysły co to może być ??? sondy ok ,przepływka ok ,świece nowe a co dalej ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Ale po czym stwierdzasz, że sondy czy przepływka są ok. Podpinałeś się pod kompa? Jeśli tak to wyskoczyły jakieś błędy? Tu trzeba zacząć poszukiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Koko zacznij od kompa a później ci doradzimy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 wyskoczyły jakieś błędy? no nie mam żadnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Czyli podpinałeś się pod kompa, jak mnie logika nie myli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Czyli podpinałeś się pod kompa, jak mnie logika nie myli? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 pod kompem przepływki nie sprawdzisz idealnie... podmiana od innego i wiesz na 100% to że błędów nie ma to nic nie znaczy bo błąd wyskoczy jak padnie całkiem (lub wysypie się w niej elektronika)... a jak np niedomaga to nic nie wyskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 pod kompem przepływki nie sprawdzisz idealnie...podmiana od innego i wiesz na 100% to że błędów nie ma to nic nie znaczy bo błąd wyskoczy jak padnie całkiem (lub wysypie się w niej elektronika)... a jak np niedomaga to nic nie wyskoczy wiec takie objawy wskazują na przepływke ???????? bo to trochu dziwne że raz frunie jak bmw a raz jak punto :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Też prawda, kiedyś padał mi czujnik położenai wału i nic na kompie nie wykazało, dopiero jak kropnął, więc jest tu ziarnko prawdy. A dla zasady posprawdzaj izolację kabli dochodzących do sond, może któryś się przetarł? Ewentualnie na myśl przychodzi mi przepustnica, może już zasyfiła się i kuleje. Czasami pomaga jej wyczyszczenie. Kolega miał podobny problem w e46 M52B20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 dużo zabawy jest z wyczyszczeniem przepustnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 (edytowane) Troszkę rozkręcania jest, ale majster koledze załatwił robotę w 1,5 godz. A propos przepustnicy, obejrzyj doloty , może któraś guma padła i ssie lewe powietrze Edytowane 9 Maja 2013 przez tomasso12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Całkiem możliwe, że to przepływka. Miałem nówkę boscha i po 7 miesiącach zaczęło tak się właśnie dziać jak opisałeś. Wymieniłem na pierburga również nówkę i odpukać - puk,puk - jest spokój:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 no to muszę porozkręcać poczyścić a jak to nic nie da to przepływke nowa skminić -jaką polecacie ?z własnego doświadczenia oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Polecam j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Najpierw przeczyść, sprawdź, a potem pogadamy. Jeśli już się upierasz to BOSCH, żadnego dziadostwa z Allegro. Na pewno tańsze, ale zaraz i tak będziesz musiał kupić drugi, dolicz koszty kompa, jak nie masz wśród znajomych i pokryje się z markowym towarem. Nie daj się nabrać na oferty Bosch za 250 pln, to tylko chiniole z logo Boscha, nadające się do ich Taty8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Miałem nówkę boscha i po 7 miesiącach zaczęło tak się właśnie dziać jak opisałeś Może jakaś trefna Ci się trafiła. Ja mam Boscha już w trzeciej BMW i na razie odpukać w nie malowanehappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Ja założyłbym tylko pierburga. A jak dla mnie to choćbyś jeździł w 10 BEEMKACH i w każdej z nich boscha twoja sprawa. Takie jest moje zdanie:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 (edytowane) to tylko chiniole z logo Boscha, nadające się do ich Taty TATA jest INDYJSKA Co do Pierburga to mam tej firmy elektrozawor od turbiny i byl zakupiony w ASO. Hula jak ta lala kuog Edytowane 11 Maja 2013 przez Jabol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 może jakieś namiary na tą przepływke???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 TATA jest INDYJSKA I tak szmelc i tak szmelc, więc co za różnica. Co do Pierburga to mam tej firmy elektrozawor od turbiny i byl zakupiony w ASO. Hula jak ta lala Fakt opinie bardzo pozytywne z tego co czytałem, natomiast ja na tym nie jeździłem, więc nie mogę wyrazić opinii. Doradzam to, co sprawdziłem na własnej skórze i kieszeni:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 może jakieś namiary na tą przepływke???? Czyszczenie coś pomogło, czy po prostu szybka decyzja na wymianę. Owego czasu widziałem w sieci sklepów Inter Cars i Inter Parts. W tym drugim namierzą Ci po Vinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 jeszcze nic nie robiłem a nowa się na pewno nie zmarnuje happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Ja tez z autopsji bmw_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Wiesz Jabolo, niektórzy próbują wykazać się znajomością tematu i mylą pierburga z chinolami:):4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 jak na razie pany to dzieki za info -zabiore sie za to dopiero w nastepnym tyg. bo jutro czeka mnie wyjazd do czwartku ,zachciało im się montażu wagi , 400 km od domu :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi