rrudyy86 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 witam mam problem z szyba od kierowcy odsuwa sie lecz powoli i jak sie zasuwa to staje i musze jej pomodz bo sama nie ma silz sie zasunac co to moze byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Może to podnośnik szyby pada, a może wystarczyłoby na początek nasmarować prowadnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Prawdopodobnie ślizg szyby, do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 najpierw dobrze nasmaruj prowadnice i zębatkę przy silniczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 na bank slizg mialem u siebie na dwoch stronach ŚLIZG PODNOŚNIK SZYBY BMW E46 PRZÓD ŚLIZGI 2SZT (3219153813) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Jest parę możliwości: smarowanie prowadnic i zębatki przy silniczku, zużyty ślizg szyby, padający mechanizm podnoszenia/opuszczania szyby lub padający silniczek podnośnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Jest parę możliwości: smarowanie prowadnic i zębatki przy silniczku, zużyty ślizg szyby, padający mechanizm podnoszenia/opuszczania szyby lub padający silniczek podnośnika. i wszystko w tym temacie, zostaję tylko sprawdzić i zrobić co trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Skoro już przy szybach jesteśmy. W jaki sposób zmienić szyby (czyli wyjąć i włożyć nową) w drzwiach kierowcy i pasażera? Posiada ktoś jakiś mały poradnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrudyy86 Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 DZIEK TO JEST TEN SLIZG A JAK GO WYMIENIC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 wypiąć zabezpieczenie, wyjąć sworzeń prowadnicy, wyjąć ślizg i zmienić (dobrze smarując nowy), nic trudnego Skoro już przy szybach jesteśmy.W jaki sposób zmienić szyby (czyli wyjąć i włożyć nową) w drzwiach kierowcy i pasażera? Posiada ktoś jakiś mały poradnik pisz do mirasa, on ma to opanowane do perfekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 chocha wpadaj jak cos do mnie na chate ja wyciagam szyby w pol godziny haha :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 ja wyciagam szyby w pol godziny haha :lol: na razie pytam orientacyjnie i oby tak zostało. jednak pod koniec czerwca zmienię sam z siebie, wtedy pewnie się zgłoszę do fachowca, bo każdy Ciebie poleca jeśli chodzi o szyby :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALn Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 a u mnie szybki chodzą jak trzeba, ale od kierowcy kiedy jest lekko opuszczona lub całkowicie to na nierównościach słyschać, że sie obija i lata... strasznie denerwujące. Tak samo jest jak mam opuszczoną na maxa w dół i mocniej zamkne drzwi to przechodzi mały rezonans ... co trzeba wymienić, żeby było cicho i ciasno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Może masz zużytą uszczelkę w prowadnicy, przy domkniętej szyba trzyma się górnej części ramy, ostatecznie trzeba byłoby zwalić boczek i popatrzeć, może coś się poluzowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 slizgi sa wytarte i maja luzy i przy trzasnieciu drzwiami tak to jest ze telepie nowe slizgi zalatwia sprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALn Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 ok sprawdzę to ... całkiem nieźle to słychać, gdyż mam coupe i tam szyba nie trzyma się ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi