barfiz Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Witam mam błędy w mojej e46 320d 136km po wypadku kupieniu drugiej budy i przełożeniu gratów wyskakują takie błędy i samochód nie odpala co można zrobić żeby odpalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 synchro EWS z DDE, rozumiem że wszystkie moduły przełożyłeś, tzn dde i EWS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barfiz Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 DDE jest ten co był przy silniku EWS jest przełożony do kompletu i jest jeszcze kluczyk też do kompletu wszystko co było w mojej rozbitej przeze mnie ps. z nowego kluczyka nie działa mi nic ani nie zamyka ani nie otwiera drzwi ani bagażnika a drzwi sie zaryglowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 tzn EWS DDE i pestka w kluczu,jest z jednego kompletu?bo tak napisałeś,że już nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barfiz Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 kluczyk nie ma pestki http://img145.imageshack.us/img145/7112/dscn5536.jpg kluczyk jest ten sam co był przy silniku czyli wszysto jest skompletowane poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Może poległ sterownik pompypytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barfiz Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Może poległ sterownik pompy jak to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Podobno to przypadłość tego silnika, zdarzało się, że nic na kompie nie pokazało. Dobrze byłoby podmienić na sprawdzenie z "żywego" dawcy. Nie chcę tu stawiać pewnej diagnozy, ale każda opcja jest możliwapytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barfiz Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 no i sie usuneły posty ale czy 320d 136km ma regulator ciśnienia paliwa?? bo ja myślałem że pompa ustwaia ciśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 barfiz,mówię,że na dieslach sie nie znam,tylko kombinuje,jeśli pompa w baku sprawna(po podaniu samostartu pali,więc to wina ukł paliwowego),to trzeba iść tym tropem dalej,co jest za pompką-filtr paliwa-może on nie puszcza,trzeba po kolei pójść układem paliwa ,i eliminować co dobre,a problem powinien sam wyleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 pompa chodziła.. ale czy daje wystarczajace cisnienie to nie małem jak sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 właśnie,no ja bym tu na początek szukał,a jak tam Dyziu jest,jest jakiś regulator ciśnienia?przy filtrze może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 przy filtrze jest czujnik jakiś.... być może to regulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barfiz Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 będe szukał sterownika do pompy na podmiankę jak znajde to dam znać czy działa auto czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barfiz Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Znalazłem gościa który sprawdza sterownik i naprawia.Naprawa kosztuje 300zł z doświadczenia wiem że nawet jeśli będzie dobry to in tak powie że zepsuty nie wiem czy zaczynać od sterownika czy od wymiany pompki w zbiorniku. jeszcze jest możliwość że coś źle podłączyłem bo całe auto sam składałem a doświadczenia w osobówkach nie mam bo robie przy ciężarówkach i koparkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Jak co to w Odolanowie jest mistrz od pomp i naprawia tylko uszkodzone, ale nie wiem ile bierze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barfiz Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Jak co to w Odolanowie jest mistrz od pomp i naprawia tylko uszkodzone, ale nie wiem ile bierze... masz może jakieś dokładniejsze namiary?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 320d po odpięciu pompki w zbiorniku zapala tyle ze cięzej na obroty wchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barfiz Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 320d po odpięciu pompki w zbiorniku zapala tyle ze cięzej na obroty wchodzi no i to mnie cieszy bo teraz zostaje mi tylko sterownik pompy wtryskowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 no ale to dziwne bo wcześniej auto przedwypadkiem odpalało ładnie i nawet po wypadku palił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barfiz Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 po wypadku nawet przejechał z ogrodu na podwórko a potem pół roku silnik stał pod chmurką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 może styki gdzieś na kostce do sterownika??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barfiz Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 nie podoba mi sie podłączenie przy kompie jak możecie to luknijcie czy czegoś tu nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 silnik trochę stał... pompa podaje paliwo??Na odkręconych wtryskach przez rurki leci paliwo??moze wtryski sie pozasychały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barfiz Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 wtryski sprawdzone były wyczyszczone uszczelki wymienione i paliwo podaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi