wojtek75 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 witam!mam taki problem;ostatnio zauwazylem ze zaczyna cieknąć mi szyber dach czy mozna gdzies kupic nową uszczelke i czy trzeba go wyciągnąć? pozdrawiam <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Ja się ostatnio bawię z moim :wink: Potrzebny jest klucz francuski (3x nakrętka) oraz klucz torx chyba 20. rozmiar. Ściągnięcie jest bardzo proste 8) Za to złożenie jest już trudniejsze - u mnie jeszcze coś pobrzdękuje Ale z cieknięciem jeszcze nie miałem przyjemności - uszczelkę tylko podkleiłem. A kupić można na pewno - auto zatoka/stando/bmw bielany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek75 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 nigdzie na pomorzu nie mozna dostac tej uszczelki a teraz na dodatek po tych deszczach slychac ze mam chyba wode w progach uklon_bmw ,mozna ją jakoś spuścic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 nigdzie na pomorzu nie mozna dostac tej uszczelki a teraz na dodatek po tych deszczach slychac ze mam chyba wode w progach uklon_bmw ,mozna ją jakoś spuścic? Wybacz nie doczytałem, że kolega z pomorza :oops: Co do wody w progach - spróbuj może przez otwory serwisowe wypatrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paid_in_full Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Woda w proga jest nie przez brak uszczelki w dachu, lecz przez węże które odprowadzają wode poza obrys samochodu. Biegną one tylnim słupkiem. Zdemontuj tylni boczek i sprawdź czy masz wyprowadzone węże na zewnątrz , czy też ktoś może w trakcie naprawy blacharskiej , zostawił je w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek75 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 a ten boczek od wewnatrz czy od zewnątrz karoserii? a i gdzie są te otwory serwisowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paid_in_full Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zdemontuj boczek oczywiście od środka. Jak włożysz tam ręke w kierunku bagażnika/tylniego nadkola powinieneś wymacać wąż biegnący w kierunku podwozia. Oryginalne progi posiadają otwory do odprowadzania wilgoci, niestety nie wiem gdzie one się znajdują w twoim modelu BMW, ale poszukaj na środkowym słupku na dole oraz na tylnim nadkolu, przy progu na dole, gumowych zaślepek. Jeżeli są to dobrze, zdemontuj je i zajrzyj w otwory. Przy demontażu uważaj zeby ci ta gumka nie "wyprysneła" do środka bo jej nie wyciągniesz. Często powodem wody/korozji w progach jest nieumiejętnie przeprowadzona konserwacja ,która zatyka otwory odprowadzające wilgoć i w ten sposób gromadzi się w progach woda, która nie ma gdzie ujści i tragedia murowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek75 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 dzieki za odpowiedz zaraz lece i zobacze! P.S to forum to kopalnia złota <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmw316i Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 a mój szyberdach na korbke sie nie odsówa, tylko opuszcza i podnosi nie wiecie jak sie za to zabrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 bazylfox a możesz mi podać lokalizację odprowadzeń wody w szyberdachu? W sensie gdzie one dokładnie na obrzerzu szyberdachu znajdują? Ostatnio znalazłem kupę wody za siedzeniem kierowcy i podejrzewam że mam przytkane odpływy. Na początek spróbuję je przedmuchać strzykawką. Tylko nie mogę znaleźć gdzie one się zacyznają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 bazylfox a możesz mi podać lokalizację odprowadzeń wody w szyberdachu? W sensie gdzie one dokładnie na obrzerzu szyberdachu znajdują? Szyberdach nie ma otworów - raczej sprawdź czy uszczelka Ci przylega :wink: Otwory serwisowe są w progach... pozdr. <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmwm3 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 U MNIE W BMW E36 CIEKŁO DO SRODKA NA PODŁOGE TO SIĘ WKUR...EM I ZMIENIŁE WSZYSKIE NOWE RURKI Z ODPŁYWAMI TERAZ TEZ MI CIEKNIE I MYŚLE ŻĘ TO USZCZELKA ALE SIĘ WKURWI. I ZMIENIE SZYBERDACH POZDRO <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi