Gość Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Mozecie polecic jakiegos gps-a typu tomtom czy cos, ostatnio czytalem jakas recezje urzadzenia firmy Mapamap i jest niby najlepsza mapa polski do gps-a jaka wyszla. Ma ktos juz jakies doswiadczenia z takimi zabawkami bo przymiezam sie w przyszlosci do kupna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Obecnie TomTom dla komórek z Symbianem 3 generacji posiada pokrycie Polski 34% Dobrą alternatywą jest jeszcze Automapa XL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 narazie to jest nr.1 co do mapy polski http://www.mapamap.pl/index.php?go=mmtp&s=c03 a tu wersja taka na wakacje :wink: taka chcialbym miec , prawie cala europa http://www.mapamap.pl/index.php?go=mmte&s=d03 Przy zakupie daja jakas roczna polise ubespieczeniowa aliance czy cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Tylko ile za to musiałbyś zapłacić a ja mam całą Europe, NAVi i tel w jednym http://www.tomtom.com/products/category.php?ID=2&Language=1&TT=l19a81n3tns8l505v3m089bd71 pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olejus Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Osobiście polecam automapę xl 3.9.5 z aktualizacją miast po wrześniu (litera s). Tomtom na polskę w wersji 6 jest minimalnie lepszy od wersji 5 ale daleko jeszcze trzeba ... BMW Navi - coraz lepiej 30% pokrycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 ale z automapa xl nie wyjedziesz poza granice kraju chyba dlaej stoje za TomTomem 6 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 ale z automapa xl nie wyjedziesz poza granice kraju chyba dlaej stoje za TomTomem 6 pozdro Nie rozumiem?? Czemu nie wyjade?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 nie wiem czy są mapy innych państw oprócz polski pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olejus Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Na polskę to tylko automapa XL. Tomtom polecam za granicą oraz firmową nawigację BMW - jest mega dokładna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 a ja polecam tomtom 910 mam i jak na wroclaw i okolice daje rade ale w srode testuje na szersza skale czyli MONACHIUM <bmw_1> <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olejus Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Szwedu jeżeli chcesz mieć nawigację w aucie to ja osobiścię radzę ci kupić pocketa z procesorem min. 400 + odbiornik GPS. Na pocekta możesz wgrać automapę , tomtoma, marcopolo, destinator, Mobile Route 66. Wchodząc zakup tomtom 910 wiążesz się z jednym oprogramowaniem. Cena pocketa + odbiornik = 1400 zł Co ważne w każdym kraju możesz używać alternatywnych programów nawigacyjnych. Oczywiście warto zaopatrzyć się w kartę co najmniej 1GB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 ja Polecam Nokie z symbianem v2 lub v3 masa softu do dyspozycji mapki +program free pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olejus Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Albo to co mówi Kosa Nokia z symbianem i tomtoma wrzucić. Miałem okazję testować nokie 6600 z tomtom i jedynie co mnie wkurzało to że głos lektora był kiepski ale być może są uchwyty z wzmocnionym głosem tak jak w pockecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 6630 ma bardzo fajny i dobry glosnik pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 hmm ciekawe . napewno bardziej poreczne ale jak to w samochodzie, nic nie dicac chyba ze na kierownice to zalorzyc :twisted: Szwedu jeżeli chcesz mieć nawigację w aucie to ja osobiścię radzę ci kupić pocketa z procesorem min. 400 + odbiornik GPS.Na pocekta możesz wgrać automapę , tomtoma, marcopolo, destinator, Mobile Route 66. Wchodząc zakup tomtom 910 wiążesz się z jednym oprogramowaniem. Cena pocketa + odbiornik = 1400 zł - mapy gratis od olejusa. Co ważne w każdym kraju możesz używać alternatywnych programów nawigacyjnych. Oczywiście warto zaopatrzyć się w kartę co najmniej 1GB. kuszaca propozycja ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 ale po co mi inne oprogramowanie skoro w mojej navi mam wszystko co potrzeba a aktualizacje map i wszystkiego są za free tylko musze sobie dokupic tcma i pelny wypas a poza tym mam glosowe wybieranie adresow i telefonow mape z fotoradarami bez kombinacji zadnych wpinam tylko do laptopa i wszystko sie samo robi tylko musze cos wymyslic zeby filmy odtwarzala :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olejus Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 ale po co mi inne oprogramowanie skoro w mojej navi mam wszystko co potrzeba a aktualizacje map i wszystkiego są za free tylko musze sobie dokupic tcma i pelny wypas a poza tym mam glosowe wybieranie adresow i telefonow mape z fotoradarami bez kombinacji zadnych wpinam tylko do laptopa i wszystko sie samo robi tylko musze cos wymyslic zeby filmy odtwarzala Cały widz polega na tym, że w każdym systemie znajdziesz wszystko co potrzeba, ale żaden system nie jest doskonały stąd powstają alternatywne systemy regionalne nawigacji. Pierwszy lepszy przypadek to np. zakopane lub tereny górskie szwajcari czy austri. Mając pocketa możesz przed wyjazdem dobrać odpowiednie oprogramowanie z kaazy czy z edonkeya oczywiście należy siedziec w tym temacie aby wiedziec co i jak. Dodatkowo na pockecie odtwarzasz sobie filmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 po drugie pocketa lub komore wsadzasz do kieszeni i wysiadasz z auta pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 TOM TOMA TEZ WSADZE DO KIESZENI BO MAM TAKA W KURTCE NA GOGLE NARCIARSKIE :mrgreen: A Z TYM DOGRYWANIEM TO NIE POTRZEBUJE WYMIENIAC CZY COS W TYM STYLU BO MAM 20GB PAMIECI PO AKTUALIZACJACH NA DZIENDOBRY POZOSTALO MI 15GB WIEC CHYBA TE MAPY SA CIAGLE AKTUALIZOWANE DZISIAJ ZNOWU MI COS ZAKTUALIZOWALO :mrgreen: <bmw_2> [ Dodano: 19 Grudzień 06, 22:42 ] I MAM LADNY POKROWIEC I OD CHUUUU AKCESORII :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olejus Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Jak to mówią to i łopatę do kieszeni zmieści haha Wracając jeszcze do samej nawigacji. Warto zadać sobie pytanie gdzie ona ma służyć (POLSKA , EUROPA , WSCHÓD). Na wschód proponuje C-eMap dla PDA lub laptop. POLSKA - automapa - PDA , lamptop. Europa - tomtom - PDA, NOKIA, TOMTOM. [ Dodano: 9 Lipiec 07, 09:31 ] Wyszła już fajna wersja map do mk1 w zwyż (wersje CD) firmy Navteq - polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi