koko090681 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 panowie i panie ,po założeniu zawieszenia gwintowanego pojawiły się stuki na nie równej drodze ,z przodu samochodu -na seryjnym zawieszeniu czasami pojawiało mi sie coś takiego ale rzadko założyłem twardsze zawieszenie i jest lipa -czy to może być maglownica ???? dodam że wąchacze i drążki stabilizatora sa nowe wiec to wykluczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 podpowiedzi i porad dostałem multum :lol: chyba maglownica :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 podpowiedzi i porad dostałem multum chyba maglownica dzisiaj był night to musisz cierpliwie czekać na porady fachowców :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 :lol: no ale wszyscy ????pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 ktoś moż wiedzieć co to moze być -dzisiaj bujałem przodem i słychać coś jakby luz gdzieś był -tak mi przyszło na myśl ze to moze łączniki stabilizatora bo dostałem je z zestawem zawieszenia i mysle ze są jakieś tandetne -co o tym myslicie ? mial ktos cos takiego po założeniu TECHNIKA ??? może dzisiaj ktos mi odpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 czekaj cierpliwie :) a może gumy na kielichach nie wiem jak to się fachowo nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 czekaj cierpliwie :) a może gumy na kielichach nie wiem jak to się fachowo nazywa na poprzednim zawieszeniu tego nie było więc nie wiem a raczej bardzo rzadko się to zdarzało ,a te zawieszenie nie jest aż takie twardsze od poprzedniego chyba nawet takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 a autko jeździ równo nie ściąga cię w żadną stronę? bo może drążek kierowniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Najprawdopodobniej któryś z elementów zawieszenia daje znać o sobie, twardsze zawieszenie bardziej ingeruje w jego elementy. Mogą to być wahacze, magiel, końcówki drążka, stabilizatory, gumy stabilizatora i wiele innych. Podjedź na dobre szarpaki, powinno wyleźć szydło z worka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 a autko jeździ równo nie ściąga cię w żadną stronę? bo może drążek kierowniczy nie sciąga auta jedzie jak po szynach (tylko nie tak głośno ) Najprawdopodobniej któryś z elementów zawieszenia daje znać o sobie, twardsze zawieszenie bardziej ingeruje w jego elementy. Mogą to być wahacze, magiel, końcówki drążka, stabilizatory, gumy stabilizatora i wiele innych. Podjedź na dobre szarpaki, powinno wyleźć szydło z worka wachacze są nowe ,mi się wydaje właśnie że to te łączniki stabilizatora bo słychać jak by to cały przód stukał a nie z jednej czy z drugiej strony -tak jak wspomniałem że te łaczniki co dali do zestawu technika to jakaś popelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Może tak być, załóż jakieś markowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 szukałem na allegro ale nic takiego nie ma -mozna znasz gdzies cos gdzie mozna kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Rozumiem, że łączniki od gwintów mają nieco inną długość od oryginału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Rozumiem, że łączniki od gwintów mają nieco inną długość od oryginału? są krótsze o pare centów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 a jeszcze takie pytanko ???? czy jak wchodzi łącznik w stabilizator to on ma wchodzić na styk? ,bo jak go zakładałem to był luźno chodzi mi o tą śrube od łącznika którą wsadzasz w stabilizator ,bo wydaje mi się że to powinno bardziej pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Może ktoś pomyśli, że to rzeźba, ale kolega w Audi miał podobny problem. Kupił markowe łączniki, uciął je pośrodku, następnie nagwintował i zastosował rzymską śrubę. Nie dość, że miał markowy łącznik to jeszcze z regulacją. Może pomysł szalony, ale efekt nawet nie kiepski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 to nie glupi pomysl -mam nowe meyle HD moze z nich cos wymodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 jak masz kanał to łycha - brecha i potelep troszkę zawieszeniem . sam zakładałeś ?? może któraś śrubka ci umkneła z dokładnym dokręceniem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 jak masz kanał to łycha - brecha i potelep troszkę zawieszeniem . sam zakładałeś ?? może któraś śrubka ci umkneła z dokładnym dokręceniem ?? sam zakładałem i na bank nie przeoczyłem niczego - jutro jade do mechanika to popatrzy jeszcze ale stawiam na łączniki- jak bujam autem to słychać to po obu stronach --jutro sie okaże -odkrece je i sie bujne z odkreconymi chyba tak naj prosciej sprawdzic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Trzeba przyznać, że sposób dość oryginalnykuog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 a więc znalazłem przyczyne stukania -doprowadzało mnie to do szału -byłem na szarpakach i nic ,auto do góry ,łomik i nic -aż w końcu sprawne ucho i bujanko furką doprowadziło mnie do łożyska amortyzatora -wymieniłem na nowe z obu stron i jest MALINA operacja się powiodła ,pacjent żyje i czuje się dobrze dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi