jarekpater Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Witam Panowie. Mam BMW 318d 115KM z 2002r. z silnikiem M47. Podłączyłem u siebie ostatnio multifunkcję. I tak sterowanie radiem działa, podświetlenie jest, tempomat się uruchamia( świeci kontrolka na desce rozdzielczej) ale prędkości nie utrzymuje. Przejrzałem wszystko i okazuje się, że nie ma u mnie czujnika sprzegła takiego na dwa piny. Skoro go nie ma to tempomat uznaje, że sprzęgło jest wciśnięte cały czas co powoduje jego rozłączenie. Z innego forum dowiedziałem się, że jest to tylko podłączenie masy do tempomatu. Czyli jeden z przewodów można wpiąć bezpośrednio do masy a drugi do masy gdzieś podpiętej pod tempomat. Może ogarniał ktoś temat i wie gdzie podłączyć ten czujnik? Szukam schematów czy info też na zagranicznych forach ale nic nie mogę znaleźć. Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekpater Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Chyba, że znacie kogoś kto odpłatnie może pomóc we Wrocławiu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Odezwij się do mnie, numer wysłałem na PW, zerkniemy komputerem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekpater Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Odezwę się ale w innej sprawie bo doczytałem i znalazłem wds- wiring diagram system dla BMW. Wszystko się wyjaśniło. Tzn. jak podłączyć ten czujnik sprzęgła. Chyba, że nie zadziała to zadzwonię. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Spróbuj, jeśli nie to warto podpiąć pod komputer, miałem ten sam problem po wymianie DDE (kupiłem z automata) i nie działał tempomat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Spróbuj, jeśli nie to warto podpiąć pod komputer, miałem ten sam problem po wymianie DDE (kupiłem z automata) i nie działał tempomat. a nawet nie odpalał:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Pomijając to, że nie odpalał i nasz forumowy Magik Dirty.73 go odpalił to po całym zabiegu właśnie nie blokował się tempomat, DDE poleciało do Poznania (dzięki Grzesiek) i odżyło na nowo kuog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 dołączam sie do pytania... e39 98rok kiera była seryjnie serducho z M5 a teraz jest multifunkcja zwykła.. i kiedyś też był automat a jest manual włącza się yempomat (kontrolka świeci na desce) ale nie utrzymuje predkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Dyziu tutaj bym obstawiał to co miałem u siebie. Podepnij się pod INPA i sprawdź w DDE rodzaj skrzyni. PS. Poduchy przestały się świecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekpater Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Dla potomnych... uszkodzony był moduł czujnika sprzęgła. Był zalany wcześniej przez płyn hamulcowy z wysprzęglika. Wymiana na nowy z ASO pomogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosziba Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Dla potomnych... uszkodzony był moduł czujnika sprzęgła. Był zalany wcześniej przez płyn hamulcowy z wysprzęglika. Wymiana na nowy z ASO pomogła. Wybaczcie za odkop, ale nie wiecie może czy wszystkie e46 318d miały tempomat? Mam również model z 2002 roku, październik. ewentualnie jak sprawdzić to czy jest tempomat? Bo nie chcialbym kupować multifunkcji na darmo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 mają wszystkie bo pedał gazu jest elektryczny kable też masz raczej podciągnięte do taśmy kierownicy bo w jednej takiej zakładałem kiere multi i odrazu działało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosziba Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 (edytowane) mają wszystkie bo pedał gazu jest elektryczny kable też masz raczej podciągnięte do taśmy kierownicy bo w jednej takiej zakładałem kiere multi i odrazu działało Nooo to mnie uspokoiłeś! Dzięki! czyli wystarczy że kupie coś takiego BMW E46 PRZYCISKI MULTIFUNCJI MULTIFUNKCJA LIFT (3985123190) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. , pociągne 3 kabelki i wsio? bo zastanawia mnie tylko że w przy rozkodowaniu VIN nie ma żadnej wzmianki na temat tempomatu, ani nic takiego. Aha, i czy do tych przycisków ma byc dołączony jakiś przewód czy przewód jest juz aktualnie w kierze? Bo tutaj na przykład jakiś kabel jest BMW 3,E46,E39 STEROWANIE MULTIFUNKCJA TEMPOMAT (4004072602) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Edytowane 24 Lutego 2014 przez tosziba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Przyciski muszą posiadać ten kabelek także szukaj kompletu Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voxu Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Wczoraj do swojej multifunkcje zakladalem i bardzo prosta sprawa 3 kabelki, godzina roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi