sopel37 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 witam do czego jest odma w e39 3.0d jakie sa jej objawy jak jest zapchana?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Na pewno apetyt auta na olej, bywały przypadki, że auto kulało na niektóre cylindry po rozruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Apetyt na olej to jedno ale przy zasyfionej zatkanej odmie olej będzie wychodził gdzie tylko zechce znaczy się zacznie się "pocić" tylko kupuj ori odmę bo podróbki to jedna wielka kicha.Przekonałem się u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zobacz czy kolektor jest czysty. Jak czysty to prawdopodobnie dobra, jesli nie wymianiales 150tys km to poprostu idz i kup nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Odmę powinieneś wymieniać co drugą wymianę oleju, zapchana spowoduje dymienie z rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkstar79 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 witam do czego jest odma w e39 3.0d jakie sa jej objawy jak jest zapchana?? Odma (separator oleju, odpowietrznik skrzynii korbowej) sluzy do odciagania gazow (przemuchow)z glowicy do ukladu dolotowego oraz odpuszczania oleju z glowicy (taki patent bmw ktory mial byc ekstra wynalazkiem). Objawy zapchania wg. wlasnego doswiadczenia: problemy z zaplonem na niektorych cylindrach, olej wyciskany uszczelka pokrywy zaworow (u mnie byly to juz litry podczas ostrzejszej jazdy, zalane sondy kolektor kupa dymu i smrodu), moze rowniez przeciagac olej do dolotu. Wymienic calosc, kazdy przewod itd oczywiscie ori. Jesli sie w czyms pomylilem to przepraszam.uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 sw 3,0 d jest taki maly filterek ktory podlega wymianie, koszt relatywnie niski,jedyny objaw jaki znam gdzie filtr przypominal walec smoly o grubosci 1,5 centymera to , ze zakonczyla zycie turbinka , tak przynajmiej orzekl fachman od Diesla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopel37 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 ok dzieki a gdzie jest ten maly filterek ktory trzeba wymieniac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Koło filtra powietrza, jak otworzysz maskę to z lewej strony. Ciężko to dokładnie opisać, ale jak będziesz u mnie to Ci pokażę co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Na ponizszym zdjeciu numer 11 to pokrywa odpowietrznika a numerek 13 to wlasnie jest filtr odmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopel37 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 odma wiem gdzie jest ale jest jeszcze jakis inny maly filterek ponoc ktory sie wymienia tylko gdzie on jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melas Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Jak chcesz sprawdzić czy odma padła to odpal bete i na włączonym silniku (musi być ciepły) odkręć korek od wlewu oleju, jak zacznie rzucać silnikiem i nierówno pracować albo przygasać to odma do wymiany. Mam nadzieje że pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi