Patryk89 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Chcę założyc do mojego BMw instalację gazową. Szukałem na forum, ale nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi Co możecie mi polecić do mojego auta w przedziale cenowym 2000- 3000zł? Jak w temacie, moje auto to BMW E46 318i 143 KM, silnik N42B20, 2002 rok. Znalazłem gdzies w necie, żeby wybrać jeden z tych reduktorów: Skorpion ST, Zavoli Zeta S, KME Gold, LR IG1 MAGG, Magic III Compact. Takie wtryskiwacze: Valtek 34, Matrix HD344, Hana H2000. Znowu w innych czeluściach internetu znalazłem, że ten zestaw będzie dobry: AC R01 250KM, STAG 4 Plus, HANA H2000 czerwone. Dzwoniąc do gazownika, ten zaproponował mi BRC i koszt 2900zł, co o tym myślicie? Doradźcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Siemanko. Jaki masz roczny przebieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk89 Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Przebieg będzie rzędu 15- 20 tysięcy km rocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0_DOMEL Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 jak staga chcesz to na dobrych wtryskach np hanach do 4 cylindrówki to 2800, można wsadzić kme nevo na matrixach tez około 2700 albo lovato smarta na wtryskach kp to 2500-2600 kwestia dogadania, albo LR Omegas za 3200 na medach. Te reduktory co napisałeś to są za duże na twoja moc silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil7s Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Ten silnik ma syste zmiennych faz valvetronic? Jeśli tak to trzeba dobrzego gaziarza, który wybierze podzespoły bo samochód bedzie jeździł kiepsko. Skąd jesteś? Polecę ci kogoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk89 Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Tak, silnik z valvetronic'iem. Jestem z Lublina. Gazownik polecił mi Stag 300 ISA-2 lub Stag 4 Plus, Wtryskiwacze Hana zielone, Reduktor AC R-01 czarny. Taki zestaw chyba założę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0_DOMEL Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 valvetronic najlepiej współpracuje z LR Omegas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi