devil88 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 witam pisałem juz wcześniej o moim problemie,a chodziło o wywalanie płynu z chłodnicy,przegrzewaniu baraku ogrzewania i wymieniłem termostat wahler,wisco,pompa wody,korek na chłodnicy,chłodnice juz drugą i padła ta chłodnica co to moze byc,tyle wymienione i caly czas to samo jest to m10 wiec odpowietrzalem przy odkreconym korku i nic, ogrzewanie liche,padła chłodnica leje sie gdzies z gory,nie weim skąd jakby ja rozwalilo,termostat grzalem i sie otwierał,wszystko oki co robic ,mam lpg w aucie ,moze przez ten reduktor ze jest za wysoko zamontowany?czy to moze byc przyczyna? czy jednak uszczelka pod glowica?nie ida bable przy otwartym korku ani tez nie wywala plynu? help!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadzik Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Witam, wymieniaj uszczelke pod głowicą bo nie ma innej przyczyny, miałem podobnie zeszłej zimy, jeden dzień i wymieniona,pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 ja bym tego nie robil [ Dodano: 18 Grudzień 06, 22:52 ] po pierwsze zacisnij przewody wodne na reduktorze i odpal na benzynie i sprawdz ogrzewanie po drugie na goracym silniku moze wode wywalac z chlodnicy jak odkrecasz korek poczytaj dokaldnie http://forum.maxbimmer.pl/topics15/vademecum-uklad-chlodzenia-odpowietrzanie-vt2163.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil88 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 ale jest takie widocznie cisnienie ze 2 chlodnice rozwalilo a konkretnie cieknie gdzies z gory w paru miejscach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 to zmierz to cisnienie, i powiedz ile jest go a co z tym ogrzewaniem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil88 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 nie mam gdzie zmierzyc cisnienia a ogrzewanie nadal lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicha Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 Ja miałem coś podobnego . Wymieniłem wszystko co jest w układzie chłodzenia. Okazało się że kupiłem nową pompę wody ale była mało wydajna. Zamontowałem starą i jest ok. Może i będzie ta nieszczęsna uszczelka pod głowicą lub co gorsza pęknięty blok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi