devil88 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 witam pisałem juz wcześniej o moim problemie,a chodziło o wywalanie płynu z chłodnicy,przegrzewaniu baraku ogrzewania i wymieniłem termostat wahler,wisco,pompa wody,korek na chłodnicy,chłodnice juz drugą i padła ta chłodnica co to moze byc,tyle wymienione i caly czas to samo jest to m10 wiec odpowietrzalem przy odkreconym korku i nic, ogrzewanie liche,padła chłodnica leje sie gdzies z gory,nie weim skąd jakby ja rozwalilo,termostat grzalem i sie otwierał,wszystko oki co robic ,mam lpg w aucie ,moze przez ten reduktor ze jest za wysoko zamontowany?czy to moze byc przyczyna? czy jednak uszczelka pod glowica?nie ida bable przy otwartym korku ani tez nie wywala plynu? help!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olejus Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Spokojnie. a)Czy znalazłeś źródło którędy ucieka z układu chłodzenia. Jeżeli nie to słyszałem kiedyś o takim sposobie (czysty silnik) , koleś dolewał barwnik pomarańczowy do układu chłodzenia i wiadomo do czego dąże. b)Sprawdź węże - moim zdaniem układ dalej się zapowietrza dlatego grzania nie masz, jest za duże ciśnienie w układzie. c)Odkręć korek z chłodnicy i włącz samochód na obroty 2000 (ogrzewanie na maxa) zobacz czy idzie strumień wody. Może przy okazji się lekko odpowietrzy. d)Sprawdź czy węże przy reduktorze są dobrze doczepione bo może tam dostaje się powietrze i zapowietrza układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil88 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 wiec tak chłodnica wciaga plyn,nie widze w niej zadnego strumienia,trzymam na obrotach powyzej 2000 i nic sie nie dzieje,potem zakrecam korek i jade ,zatrzymuje auto,gasze silnik,odkrecam korek i zaczyna syczec i wywalac przez korek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olejus Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Martwi mnie że nie ma obiegu płynu albo się tak zapowietrza (...) albo pompa strajkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi