PiterE32 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Mam mały problem ze swoja 730 E32 V8 92r , mianowice pojawilo sie jakies piszczenie na rolkach i zaczeło przycinać sie wspomaganie, czy jest możliwe ze zaciera sie łozysko na rolce od pompy czy moze pompe szlak trafia?Pomózcie albo poleccie mi jakies dobreko szpeca we wro, bo zamieszkuje tu od jakiegos czasu, a ciagle nie moge trafic na dobrego szpeca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Może pasek nie jest naprężony , rolki wymieniaj jeśli tylko masz podejrzenie że któraś już umiera , jak się urwie to do wymiany będzie sporo więcej niż tylko rolka i pasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterE32 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Własnie wymieniany miałem ł roku temu napinacz plus paski , wymienialem to gdyz scięlo mi prawie cały pasek, i tez mechanik który sie tym zajmował nie był w stanie okreslic jaka była przyczyna, wymienił napinacz i po poł roku zaczyna dziac sie znow to samo, bo juz tak jakby pasek przycinało od jednej str Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 A koło pasowe nie jest krzywe ? jak ścina pasek to coś musi iść krzywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterE32 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 nie mam pojęcia, najlepiej było by gdyby jakis szpec na to zerknął, mozę mógłbys kogos polecic na terenie wrocławia, badz okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Obejrzyj dokladnie wszystkie rolki itp. U mnie ukroszone kolko od pompy wody robilo drgania i pompa padla. Drugi przypadek, uwalony rant tego kolka i pasek sie zsuwal, po 10 tys pocielo pasek. Moze masz gdzies jakis uszczerbek, to nie male obroty, maly uszczerbek moze szarpac pasek. Sprawdz tez jak jest naciagniety, powinien byc dosc mocno. Odchyly luzne po 1cm to z pewnoscia zla wiadomosc, powinien sie ruszac, nie wiem, nie jestem fachowcem, ale sobie pomagamy wiec powiedzmy nowy tak jak u mnie po wymianie max kilka mm przy dosc mocnym docisku. Piszczy zwykle pasek, jeszcze nie mialem w aucie, zeby piszczaly rolki, ale wiadomo, ze rozne sa sytuacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 nie mam pojęcia, najlepiej było by gdyby jakis szpec na to zerknął, mozę mógłbys kogos polecic na terenie wrocławia, badz okolic Szczerze to aktualnie nie mam zaufania do mechaników we Wrocławiu , możesz spróbować u Majewskiego w Brzegu sporo osób go chwali na forum. A ten metaliczny dźwięk jest cały czas czy tylko jak skręcasz kierownicą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterE32 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 no własnie chodzi o to że to nie jest piszczenie paska dlatego mnie to zastanawia, ale od czasu kiedy pojawil sie ten pisk przy postoju jak skrecam kałami bardzo czesto blokuje mi kierownice tak jakby pompa wspomagania sie zacinała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterE32 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Jest to moje pierwsze bmw , takze zero doświadczenie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 A wycieków ze wspomagania nie masz przypadkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterE32 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 własnie zauważylem ze ubywa dosć czesto płynu, metliczny dzwięk jest ciągle nie tylko przy skrecie najbardziej na zimnym silniku po przejechaniu ok 20/30 km juz tak tego nie słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Te zacinanie to moze byc pompa, jak sprawdzisz wszystko i bedzie OK to bym podjechal do Majewskiego jak mowi Forest. Robi moja E39 i po kilku rozmowach telefonicznych moge smialo powiedziec, ze jest fachowcem, ktory to ogarnie. A robi mi auto, ktore rozkrecil inny mechanik wiec ma bardzo utrudniona prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 No to jak ubywa płynu to sprawdź gdzie cieknie , jeśli na górze spod zbiorniczka to podokręcaj opaski , jeśli na dole przy pompie to już trochę lipa bo te węże są dość drogie a używki bardzo ciężko trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Bratu zakuli waz, ale pekl po tygodniu. Moze piszczy tylko jak jest malo plynu, czesto dolewasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebo293 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Miałem taki objaw przycinania u siebie tylko bez żadnych pisków na dzień dzisiejszy płyn wymieniony a pompa na wykończeniu wyje jak wściekła. Wymień płyn uszczelnij układ może coś pomoże ale po mojemu lepiej zacznij się rozglądać za nawą pompą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterE32 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Dzięki Panowie za rady Zamówiłem juz nową pompe i węze i po wymianie zobaczymy czy cos sie poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi