rrudyy86 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 nie dziala otwieranie i podswietlanie tablicy w e46 2002 dziala tylko z kluczyka lub z pilota normalnie nie da sie otworzyc bagaznika co to moze byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e34t Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 problem z masą albo wiązka elektryczna ewentualnie najgorszy przypadek moduł komfortu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 normalnie nie da sie otworzyc bagaznika co to moze byc Sprawa jest prosta jak schemat siekiery.Musisz wykręcić z tylnej klapy listwę z oświetleniem tablicy i otwieraniem klapy. 4 torxy (nie pamiętam ale chyba T25) i wypiąć kostkę elektryczna z klapy bagażnika. Znajduje się ona pod tapicerką klapy, którą trzeba zdjąć (nie trzeba całkowicie). Jak już masz tą listwę w ręku to widać wiązki i miejsca łączenia przewodów. Nie wiem ddlaczego BMW tak spieprzyło ten element ale podejrzewam że ilość śniedzi na przewodach i miejscach szybkozłączek jest tak duża że już nie ma przewodzenia. Pamiętajmy że tlenki nie są przewodnikami prądu. Trzeba to wszystko ładnie wyczyścić, zakonserwować i połączyć od nowa w całość. Po podłączeniu Twój problem przestanie istnieć. ewentualnie najgorszy przypadek moduł komfortu na 99,9% z modułem jest wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Moduł raczej wykluczyłbym w 100 %. Raczej stawiałbym na zaśniedziałe styki, ewentualnie przerwany obwód. Sprawdź kable w wiązce pomiędzy klapą a bagażnikiem. Jest to niestety problem wielu modeli ( e36/e39/e34/e46). Niestety będziesz zmuszony rozciąć koszulkę, po czym posprawdzaj kable czy któryś nie jest przerwany lub przetarty. Zamiast ory koszulki do zamaskowania kabli polecam taśmę samo wulkanizującą. Stosowany patent w dwóch e34 i e36happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Jak wyżej, rozbierz, przeczyść i po zawodach. Miałem to samo. Standardowa przypadłość w e46. bmw_0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekpater Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 U mnie były przerwane przewody w wiązce pomiędzy klapą a bagażnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 U mnie podobnie tak było wiązka okablowania a dokładnie kabel masy padł i zasilanie zamka pomiędzy klapą bagażnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymcio Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Temat trochę stary, ale problem nadal się powtarza. Wymieniłem listwę, przeciągnąłem nową wiązkę. Przez pewien czas (około miesiąca) działało, ale teraz znowu kicha... Czy jakieś jeszcze inne pomysły na rozwiązanie tego problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba97e46 Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Chyba mam dla Was rozwiązanie Zapraszamhttps://youtu.be/z6y044Qf6RM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi