woz Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Hejka. Od jakiegos czasu smigam z instalka BRC u siebie w e34 520 turasie. Ale zauwazylem jedna rzecz. Zanim byla instalka, odpalal na dotyk, bez zadnego problemu. teraz, mimo tego ze jest nowy 80amperowy aku, musi dobre 3-4 sekundy krecic zanim zalapie. To normalne? Bo nie pamietam zebym mial takie cuś w ktorymkolwiek z 540-tek.. :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Jak nie bylo to nie powinno byc pewnie instalka zle ustawiona i cos tam miesza, tez mialem podobnie, ale to juz w E32 i dawno temu wiec nie pamietam szczegolow. Wiem, ze po regulacji zaczela lepiej palic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 A prąd rozruchowy masz taki sam jak na starym aku ? swoją drogą po co Ci 80Ah do tego motoru ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 A prąd rozruchowy masz taki sam jak na starym aku ? swoją drogą po co Ci 80Ah do tego motoru ?? Bo i tak musialem kupic Wg katalogu powinien byc 72AH, a dostalem 80 w tej samej cenie Gadalem z Arturem od instalek, mowi ze jutro ponownie zrobi kalibracje i zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Wg katalogu powinien byc 72AH, a dostalem 80 w tej samej cenie Pojemność to jedno ale czy prąd rozruchowy jest taki sam ?? swoją drogą 80-tkę w mieście na krótkich odcinkach wątpię żebyś naładował. Gadalem z Arturem od instalek, mowi ze jutro ponownie zrobi kalibracje i zobaczymy co z tego wyjdzie Raczej wątpię żeby gaz miał coś z tym wspólnego ... odpalasz przecież na bajurze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Ale gaz rozwala mapy benzyny, moze zalewac i pozniej gaz jest w srodku przy odpalaniu, nie wiem jak to sie mowi fachowo. Po kalibracji zresetuj mapy benzyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgaś raz na benzynie i zobaczysz czy potem odpali jak przed montażem lpg i będziesz miał odpowiedź czy to jego wina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Woz ale uderz do fachowca który zrobi Ci mapę lpg podczas jazdy to po pierwsze po drugie zainwestuj w platynowe świece,albo jak więcej kaski masz to irydowe.Takie świece wytrzymają 80-100tyś więc myślę,że warto. Wtedy może być okej z odpalaniem itp. Jak coś to namiar na gościa od świec podeślę na PW za komplet do siebie dałem 165 zł z przesyłką i ustawia do tego szczelinę w świecy pod dany motor i dane zasilanie. Ps.moje zwykłe świece po nie całych 10tyś miały dużo nagaru i nie chodziłby dobrze na lpg. Jakbyś wymieniał świece to najpierw wymień potem jedź na ustawienie mapy lpg jak będziesz widział na kompie powinna być praktycznie identyczna z mapą lpg bynajmniej u mnie tak jest. Odchyłki mam max 5% i to jest bardzo dobrze. Jak coś pisz na PW dam namiar na świece. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi