Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panie i Panow.

Poszukuje kilku podpowiedzi :)

Czy w silniku modelu 323 rozrzaqd jest na lancuchu czy na pasku ??

Jak impregnowac szmaciany dach w cabrio?

Czy ma ktos moze zdjecia lub opis przedstawiajacy wymiane pasa przedniego? Tego z grilem....

Jakie sa opinie o 323? moja ma prawie 300 tysiecy natrzaskane....

Dzieki za odpowiedzi i podpowiedzi :)

Ogółem opinie o 323 są dobre, jedne z lepszych silniczków. Rozrząd jest na łańcuchu. Jeżeli przebieg niecałych 300 tysięcy jest realny i nikt jej nie katował to powinien jeszcze sporo pośmigać. Co do pasa przedniego z grillem to jest trochę kręcenia, ale nie ma tragedii. Zależy jeszcze czy masz klimę. Wyciągasz kierunkowskazy(zaczepy od środka musisz poodginać i wychodzą bez odkręcania). Następnie ściągasz lampy (4 śruby zazwyczaj na klucz 8mm). Następny zderzak - ściągasz listywy i pod nimi masz 4 nakrętki na 13mm. Następnie jeżeli są to nadkola odkręcasz od zderzaka i ew. osłony od dołu. Pas przedni już prawie na wierchu. Została górna osłona na 4 wkręty krzyżakowe i ew. prowadzenie powietrza do chłodnicy(wszystkie śrubki na wierzchu). Sam pas jest przykręcony od góry do błotników i od dołu. Jeżeli masz klimę to chłodnicę musisz odkręcić od tego pasa(z tym jest chyba najtrudniejsza robota bo jest dosyć ciasno) - ja dałem dziewczynie bo ma małe zwinne rączki:mrgreen: U mnie w temacie masz parę fotek jak to wygląda.

http://www.maxbimmer.pl/f29/fuji71-e36-325i-coupe-nowe-graty-na-nowy-sezon-19095/index2.html

• Lubię 1

W silniku 2,3 masz rozrząd na łańcuchu, ogólnie silnik dobry. Jeśli był zadbany odwdzięczy się żywotnością. Do impregnacji dachu dobre środki są firmy Shinearama. Ja wprawdzie nigdy tego nie stosowałam ( brak cabrio ), ale mam paru fanatyków tego nadwozia. Oni zakupują te środki, z tego co pamiętam koleżka nakładał te specyfiki dwuetapowo, najpierw podkład, potem warstwa pielęgnująca.

• Lubię 1