Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

w dobie obniżania aut mam nadzieję że dążymy powoli do europy w związku z tym mam zamiar nie ponosić kosztów uszkodzeń auta tylko niech koszty pokryją urzędy bezmyślnie stosujące idiotyczne sztuczne uszkodzenia drogi równie dobrze można by wykopać w poprzek rów podam kilka linków do różnych stron proszę o ustosunkowanie się bimmerów do tej kwesti . Czy warto z tym walczyć ?? Moim zdaniem pora zakończyć takie procedery ktoś powie że to uzasadnione przed szkołą przedszkolem itp. ale dla mnie bez sensu ja niską trójką nie przejadę szybko i jeszcze uszkodzę z kolei fanatyk w X3 X5 itd. będzie się śmaiał z takiego progu lepszym rozwiązaniem jeżeli jest aktywny fotoradar w takim miejscu niż próg wszyscy byliby zadowoleni ktoś kto pzegina w takich miejscach ma fotę a policja lub straż pieniążki a ja mam nie uszkodzone auto . Co o tym myślicie ?? może warto z tym idiotyzmem walczyć ??

http://progi-zwalniajace.pl/progi_zwalniajace_warunki_stosowania.pdf

http://auto.wieszjak.pl/ubezpieczenie-pojazdu/261205,Progi-zwalniajace--kto-zaplaci-za-uszkodzenia-samochodu.html

Niebezpieczne progi zwalniające - Magazynauto - testy i opinie o samochodach nowych i używanych

Ostatnio jechałem na kuźnikach drogą i normalnie sobie jechałem po hopkach, a tu nagle *** ! rollecaster niezapowiedziana żadnym znakiem hopka. W poważaniu mam że są roboty obok ale gdzie do jasnej anielki jest znak że jest pi*** hopka albo może wypadało by ją pomalować bo jej nie widać. Ten proceder nie dotyczy tylko dróg, cała polska jest w takim nieładzie biurokracji i złodziejstwa. Więc czasem wydaje mi się że lepiej siedzieć cicho niż walczyć bo nic się nie wskóra chyba że ma się dużo pieniędzy. Bo rozumiem każde prawo i go nie kwestionuję ale żeby nie było oznaczeń na drodze ani znaków ostrzegawczych to się nie mieści w głowie, a nie trzeba mieć dużej prędkości żeby sobie zniszczyć zawieche. Poza tym może w dużych miastach jest denerwująca hopka a co ma powiedzieć mieszkaniec miasta do 20-100 tys gdzie droga to dziury, koleiny i zalepione stare dziury, nieobniżony samochód i tak potrafi stracić miskę czy doprowadzić do wizyty u mechanika. Czasem chciałoby się mieszkać u sąsiadów i mieć glebę, u nas jednak mało realne.

Chwała ci za to że o to walczysz bo sprawa jest słuszna, tyle że zdaje mi się że to może być walka z wiatrakami.

Walka z wiatrakami. W Polkowicach progami zajmowali sie E30stkowicze, ktorzy poprostu je przepalali :D niestety cos ucichlo heheh

Polkowice miasto policyjne !!! :)

nie zamierzam płacić za głupotę urzędników nie każdy lata terenówką a to co mam wydać na uszkodzenia postaram się wydać na sądy mam nadzieję szkutecznie

Edytowane przez mariusz13

A co w przypadku jak hopa nie jest oznakowana ? Kurde wtedy myślałem że coś rozpieprzyłem jadąc przez nią, strefa strefą ale jak samochód jest niski + jedzie nawet tą 30ką to jednym pędem boli.

W Dzierżoniowie raczej nie ma takich dużych problemów z hopkami, no chyba że ta hopa na obwodnicy Bielawskiej jak zapomnisz się to przyryjesz :D.

W Ddz tak jak mówiłem zamiast progów mamy dziury i koleiny ;p które same zwalniają :D

Najwiekszy problem dla mnie to chopki na osiedlowych malych uliczkach. Pod dom na upartego podjedziemy ale tak czy siak podwoziem odbijemy sie od progu. Natomiast u mojej mamuski pojechali po bandzie ostro. Niedosc, ze jest szlaban z pilotem to tuz za nim jest poprostu skocznia z zapadnietymi bokami od przejedzajacych aut. Nie dosc ze jest cholernie wysoka to na srodku jest jeszcze wyzsza gorka. Rysuja nawet zwykle nieobnizone auta a tak czy siak wszyscy musza stanac zeby otworzyc szlaban. Jak zadzownilem do administracji czy kogos tam nie pogielo to pani poinformowala mnie, ze musze byc jedyna osoba ktorej to przeszkadza bo nikt inny tego niezglaszal i nic z tym niezrobia... Jak bede to cykne fotke ;)

Mimo wszystko wydaje mi sie ze to walka z wiatrakami.

przykład wysiąść wziąść łom i po sprawie :twisted:

[video=youtube;QmphGJraUV8]

a tutaj procedura walki ja tam nie mam zamiaru się poddawać my mamy obniżone ale ferrari już ma fabryczne :)

Próg twój wróg! Wiemy, jak można się go pozbyć! - Wiadomości (bezpieczeństwo) - Motoryzacja w INTERIA.PL - auta, motocykle, samochody osobowe, auto moto. Wybierz najlepszy samochód lub motocykl

no i kup tu veyrona :)

http://www.wykop.pl/link/987233/jak-bugatti-veyron-przejezdza-przez-progi-zwalniajace/

Edytowane przez mariusz13

no nie powiem są przypadki że przeginają pałe....

ale jak byłem w holandi to tam jakaś masakra jest... jakiś holender sie naćpał chyba... i zrobił takie progi że seryjnym autem trzeć można

My seatem ibizą tarliśmy brzuchem na wakacjach w 4 osoby, auto totalna seria, i system PORSCHE pod maską:) Tam lepiej postawić auto i przesiąść się na rower