ALn Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 1 temat został zamknięty (nie wiem dlaczego), więc swoją refleksje przelewam tutaj: mile widziane sugestie i podpowiedzi dotyczące problemu... Dziwna sprawa z tą regeneracją, znalazłem firmę w necie pod Wrocławiem co ponoć się specjalizuje we wszelkich regeneracjach ( Automania.com.pl - Przekładnie kierownicze, pompy wspomagania, maglownice, listwy, wspomaganie, kolumny kierownicze ). Mówie na dzień dobry, że jestem zainteresowany regeneracją sworzni w dwóch wahaczach w e46 - gość na to, że w e46 się kupuje cały wahacz bo u nich nie opłaca się tego robić, gdyż koszt wynosi 200 zł od sworznia (nic, że na stronie jest napisane, że regenerują sworznie niewymienne :bag:). Tłumacze rozmówcy, że opłaca się bo tu zapłacę 400 zł za komplet, a za nowy 1200 zł (lemforder), więc w przód jestem 800 zł :gril:. No cóż, ale chyba mnie nie zrozumiał, zadzwonie jeszcze raz jak będzie inna zmiana :bag:... Zależy mi na tym bo na zregenerowanym ori i tak długo pojeżdze załóżmy z 30 tys. spokojnie, więc starczy mi na bardzo długo (średnio w roku robie 5 tys - więc średnio ekonomicznie wychodzi koszt nowych wahaczy dla samego sworznia). Drugą stroną medalu jest to, iż mam przystosowaną zawieche sportową (ori) i obniżoną furę i z tego co widze np.: firma meyle wyraźnie zaznacza, że do seri M i obniżonego zawieszenia nie pasuje komplet. Nic poczekam jakie propozycje pójdą z Silesi, ale wolał bym zregenerować ori sworzń i wahacz :] Ktoś z was ma np.: meyle hd w zestwieniu ze sportowym zawiasem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 1 temat został zamknięty (nie wiem dlaczego) Zamknąłem bo jeśli pojawią się kolejne pytanie do autora to niestety odpowiedzi nikt się nie doczeka Myślę, że można go otworzyć ponownie jeśli jest taka potrzeba Ktoś z was ma np.: meyle hd w zestwieniu ze sportowym zawiasem ? Jakieś 3-4 lata śmigam na Meyle HD a mam zawieszenie (to znaczy miałem do wczoraj) mpakiet. Dwukrotnie wymieniałem sworznie ale w sumie nie wszystkie - ten od strony pobocza. Komplet kosztuje na obie strony o ile pamiętam 350 zł. Ja mogę polecić - jestem z nich bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALn Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Jak nie znajde kogoś ogarniętego co podda regeneracji moje wahacze ... to założe chyba te meyljjje skoro mówisz, że są warte ceny, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALn Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 jednak zostaje mi wymiana wahaczy na nowe bmw_0 ... nie znalazłem żadnego warsztatu wartego regeneracji tego podzespołu, a sam nie mam czasu na ściaganie wahaczy i doworzenie do kolegi, który oferował tutaj swoje usługi ... teraz tylko mam dylemat ... moge kupić te meyley 2 za 756 lub lemfordera za 870 (komplet) ... różnica wynosi 114 zł :bag: ... nie lepiej więc będzie kupienie lemfordera niż tych meyley ??? :? co prawda niby w meyley potem sworzeń można wymienić, ale lemfordera każdy sobie chwali. Jakieś sugestie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Ja na dniach będę zmieniał wahacze i zakładam lemfordera. Podobno meyle to allegrowska firma,tak uważa wielu mechaników, ja sam wole tego nie sprawdzać, tym bardziej, że różnica w cenie jest niewielka. Natomiast miałem doświadczanie z tureckimi wahaczami firmy tektorot i nie są złe - 4 lata na nich jeżdżę. Teraz przyszedł czas na lemfordera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Podobno meyle to allegrowska firma,tak uważa wielu mechaników MEYLE-HD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 No proszę... tak czy siak nie zamierzam ich sprawdzać u siebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Ja bym powiedzial, ze Meyle jest zaraz za Lemforderem i jak czegos nie moge dostac Lemfo to wlasnie patrze na Meyle, a jak masz zamiar pojezdzic kilka lat to sie zastanow czy za 2 lata bedziesz zmienial znow caly wahacz bo sworznia nie bedziesz mogl wymieniac, ja mam dosc walenia w bambuko i jak bede zmienial to wezme Meyle. Pozniej kilka dyszek i sworznie masz wymienione. Oczywiscie mozliwe, ze Lemforder wytrzyma 10 lat, u mnie w mpakiecie mam nadal oryginalne wahacze bo mam na nich date wybita nawet gumy nie popekaly, ale wiadomo, ze jakosc dzisiejsza nie dorownuje jakosci 10 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 No proszę... tak czy siak nie zamierzam ich sprawdzać u siebie:) Jasne, lepiej wymienić wahacz za 435 zł niż sworzeń za 70 zł :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Krzysiek mówił jak często u niego jesteś na wymianę sworzni:4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Krzysiek mówił jak często u niego jesteś na wymianę sworzni:4: Nie wiem co palisz ale pamiętaj - narkotyki to zło 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALn Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Krzysiek mówił jak często u niego jesteś na wymianę sworzni:4: Duże koła + nasze drogi robią swoje 8) Rzeczywiście jest nad czym się zastanawiać, sami wiecie jakie drogi są w PL - wje**** się w coś konkretnego lub poprostu jeżdząc i znowu wymieniać cały wahacz, a sworzeń no to jest różnica ... z drugiej strony lemfo pewnie jest bardziej wytrzymałe jeżeli chodzi o podzespoły, no ale nigdy nie wiadomopytanie_bmw... muszę to przemyśleć :D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 U mnie 4 wahacze przod Lemfo 1400 (gora dol) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALn Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 U mnie 4 wahacze przod Lemfo 1400 (gora dol) "Masz Pan 5" to płać :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Dlatego wezme Meyle i moge nawet co roku za 200zl sworznie wymieniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galone Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 pytanie, czy w dolnym wachaczu z e34 alu da rade wstawic nowy sworzen? czy tylko e36 e46? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALn Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 jak masz ori to da się, ale jak widzisz tylko niektóre osoby się tego podejmują ... jak kupiłem meyle`a i jestem bardzo zadowolony ... teraz kiera chodzi bardzo ciasno i sztywno :D - zobaczymy za jaki czas trzeba będzie wstawić nowe sworznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galone Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 no jestem ciekaw i czy warto dzis zmienialem dolny wachacz z alu, bo na przegladzie pan powiedzial ze wlasnie sworzen stuka. wachacz okazal sie dobry, ale nakretka gwint zjechala i nie mozna bylo jej odkrecic wiec poszla w ruch gumowka. ucienta zostala nakretka uszkadzajac lekko gwint. wachacz sobie zostawilem bo widzialem juz wczesniej watek, a to lemforder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quad4 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 hej i co, wiadomo coś z ta regeneracja wahaczy w e34 we wro ? Ktos sie tego podejmie ? Nie wiem czy mam aluminiowe czy inne ale wiem, ze musze wymienic gorny i dolny z lewej strony ;/ A na nowe, tym bardziej dobrej firmy mnie nie stac; ( : )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDSW Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zakladal ktos do siebie Master Sporty ? ludzie sobie chwala a 1 kosztuje 169 zl WAHACZ PRZÓD BMW E46 E-46 PR/LE master sport ORG!! (3757989419) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Jaro bodajże takie kiedyś miał, niech się wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Master Sport kumpel miał w Audi i rewelacyjne. Ja miałem w e46 i kiszka totalna. Nie polecam. Wytrzymały tylko jeden sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDSW Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Jest 2 lata gwarancji,po sezonie reklamowales ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Nie, bo papiery wywaliłem i nie miałem jak, ale ogólnie lipa i więcej bym nie ryzykował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quad4 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 te master sporty sa jak za darmo w porownaniu do "lemofordow" czy tam innych "lepszych" firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi