rhl Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Witam, otóż po wymianie oleju zaraz po zakupie mojej e36 z m52b20 pod maską, przy dłuższej jeździe zaczęła migać na obr. biegu jałowego kontrolka od ciśnienia oleju. Problemu nie ma, gdy temp. silnika <= temp. roboczej Zalałem go Motulem 6100 10w40, na 1000km bierze może ze 300ml oleju. Zastanawiam się nad zakupem 15w50 albo 5w50, 10w50 ciężko dostać. Jaki olej mi polecacie? Nie zamierzam zaglądać w miskę olejową, ponieważ autem będę prawdopodobnie jeździł jeszcze tylko do wakacji, a później będę musiał wystawić go na sprzedaż, a do tego czasu chciałbym teraz po zimie wymienić olej, tylko pytanie: na jaki, żeby zaleczyć chociaż skutki i żeby spalanie raptownie nie skoczyło do góry, czego obawiam się przy zastosowaniu 15w50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Kolego jak zalejesz 5w50 to będzie brał oleju dużo więcej... Jak już coś to możesz zalać valvoline maxlife 10w40 i tyle. Nie pisz takich głupot,że zauważysz spalanie między olejem 5w50 a 10w40 bo to bzdury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi