Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Drogie bravo...

Fura po swapie ma tendencję do przerywania, zarówno przy obciążeniu, jak i jazdą jednostajną. chwilowa ok 1sekundowa przymułka i jedzie dalej.

Świece i fajki są nowe, był błąd drugiej sondy- została zmieniona. był błąd przepływomierza-został zmieniony. Jednak dolegliwość pozostała i strasznie mnie irytuje(żeby nie używać wulgaryzmów).

Guma przepływka-przepustnica nie jest uszkodzona, dolot szczelny. Brak mi już pomysłów wtf...

Drogie Bravo, pomóż!

wasz czytelnik Maltarn

a między cewką a świecą to właśnie fajka

Prawda wymieniałem fajki na nowe :)wtyczka fajka swiecy cewki Bosch BMW e34 e36 e39 (3172039595) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Sebo takie dawałem nowe,stare były spękane i sparciałe na dole,kruszyły się w rękach a przez to mogą być przebicia.

Dziś ściągnięty kolektor dolotowy. Wyczyszczone co sie dało, nowe weżyki podciśnieniowe, wszystko szczelne na 100%, czujnik wału podmieniony-bez zmian, mam dwie przepływki, na obydwu bez zmian...

Drogie bravo, jakieś dalsze porady? dodam, że momentami nie chce sie wkrecać na luzie

czujnik wałka dziś pomierzony, ma takie same wartości jak w sprawnie śmigającym B28

Za niskie ciśnienie paliwa powodowałoby takie mecyje? przez regulator ciśnienia, bądź lichą pompke? jutro zapożyczę od kogoś manometr i pobadam co i jak... chyba ostatnie co moge wymyśleć

parametry parametrami,sprobuj ten czujnik czujniki podmienić,w moim przypadku zmieniłem jeden i nic ale jak zmieniłem dwa to poprawa była,licho nie spi jak masz dawce nic cie to nie kosztuje,troche czasu i pracy,regulator ciśnienia problemy z odpalaniem,pompka jakby zdychala mysle ze nadole tez by się dzialy jaja