Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

awaria BMW 525 tds

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem silnikiem. dymiło mi się z wydechu. pojechałem do B&W we wrocławiu. gościu stwierdził że to albo uszczelka albo głowica. o kosztach powiedział :shock: Mam pytanie czy w takim przypadku nie byłoby lepiej oddać auta do STANDO? może jesli to nie będzie uszczelka to będą mieli głowice na miejscu? z góry dzieki

mam problem silnikiem. dymiło mi się z wydechu. pojechałem do B&W we wrocławiu. gościu stwierdził że to albo uszczelka albo głowica. o kosztach powiedział :shock: Mam pytanie czy w takim przypadku nie byłoby lepiej oddać auta do STANDO? może jesli to nie będzie uszczelka to będą mieli głowice na miejscu? z góry dzieki

jak ci dymilo z wydechu???

na jaki kolor??

[ Dodano: 14 Grudzień 06, 20:37 ]

co wy o tej glowicy

on ma dizla

...mi tez dymi i co ...przeciez to diesel... luki730i dobrze prawi.....przyczyn moze byc wiele...ja mam caly przelot i musi puscic chmurke... do tego dymic moze przez to ze masz padnieta turbine zasyfiony filtr powietrza.. styrane wtryski itp itp...musisz powiedziec dokladnie jak dymi i kiedy czy caly czas... na wolnych obrotach czy jak??

mi pusci chmure przy odpalaniu... pozniej gdy wkrece z wolnych powyzej 2 tys to pusci maly oblaczek no i przy palowaniu ale to normalne..to nie benzyna ...

jak dymi ci na czarno to spoko jak na niebiesko to lipa... pozdro ziomi nie podchodz tak sceptycznie do sprawy ze niby glowica... wiedz ze kazdy chce zarobic... jak bedzie widzial pieniadz to ci powie ze polowe silnika trza wymienic..nie daj sie zrobic w balona peace <bmw_1>

jak dymi ci na biało to uszczeleczka bądź głowiczka w tym celu sprawdź czy nie wybija Ci wody w zbiorniku wyrównawczym czy nie masz na bagnecie oleju wody czy się nie pieni i ewentualnie odkręc korek od oleju w pokrywie zaworów i sprawdź czy nie dymi na biało czy nie ma osadu brązowego białego itp jeżeli dymi ci na czarno to też nie dobrze bo to świadczy albo o zużytej pompie wtryskowej wtryskach bądź turbospręzarce a jeżeli dymi ci na niebiesko to uszczelniacze na zaworach albo brak kompresji pierścienie i panewki :)

dzięki za rady. przydadzą się. to jest tak że gdy korek od wlewy plynu jest dokręcony taj jak ma być to z rury daje istna zapora pary. jak poluzuje troche to jest ok ale trzeba płynu dolewać. mechanik powiedział że jak to tylko uszczelka to 2000 jak głowica to dodatkowo 1500. dzięki

jak dymi ci na biało to uszczeleczka bądź głowiczka w tym celu sprawdź czy nie wybija Ci wody w zbiorniku wyrównawczym czy nie masz na bagnecie oleju wody czy się nie pieni i ewentualnie odkręc korek od oleju w pokrywie zaworów i sprawdź czy nie dymi na biało czy nie ma osadu brązowego białego itp jeżeli dymi ci na czarno to też nie dobrze bo to świadczy albo o zużytej pompie wtryskowej wtryskach bądź turbospręzarce a jeżeli dymi ci na niebiesko to uszczelniacze na zaworach albo brak kompresji pierścienie i panewki :)

ta to musimy sie ustawic i mi powiesz czy z moim cos nie tak czy wszystko graa... ogolnie diesel musi dymic ...nawet nowki prosto z salonu zadymia....ale z checia chcialbym sie dowiedziec co sadzisz o moim dymku buehue

P.S. czasem jak ruszam leci niebieski dym... ale to tyllko wtedy jak spale laki <bmw_1> :D