Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Mordulec kiedyś robiłem fakt że do malucha no i koleś do opla na gazowej teren gazownii i było wszystko ok u kolesia też ok

Na gazowni jest B-J-B dobre opinie o nich słyszałem , ale też się cenią konkretnie za robotę.

Jedynego tokarza o którym coś mogę powiedzieć pozytywnego to człowiek z Szymanowa. Napisz Marcin do mnie jutro sms'a to podeślę Ci numer do niego. Wizytówkę zostawiłem w robocie.

Spoko Hubert jak coś to jutro się przypomnę :)

Na Brucknera jest warsztaty, który się tym zajmuje, ale niestety nie mam numeru. To stary warsztat więc powinien być w necie. Jaro kiedyś tam robił głowicę.

Na Brucknera jest Cezar ... ale zbytnio nie mam żadnego info o nich ani o jakości usługi ani o cenach.

Najbardziej mi zależy na opiniach kogoś kto robił w konkretnym zakładzie :)

• 4 tygodnie później...
Gość Mordulec
Więszość opinii nie tylko na tym forum,ale na innych samocjhodowych takze jest pozytywna,więc myślę że warto. Daj tylko potem znac czy wszystko w porzadku,tak z czystej ciekawości.

Kolego mimo iż wpadasz tu jedynie w celach reklamowych swoich alkomatów to Ci odpiszę , przyda się pewnie dla potomnych co robić w w/w sytuacji :)

Po zdjęciu głowicy widać było lekkie uszkodzenia zaworów na 1 i 2 cylindrze nie były jakieś mega straszne nie mniej jednak zawory najpewniej były by do wymiany (koszt profi regeneracji to 700zł) ... niestety dół już nie wyglądał tak różowo 1 i 2 tłok wyglądały kiepsko tak jakby zawory delikatnie zebrały krawędzie tłoka ... i stanąłem przed dylematem co dalej z tym robić ... OK zrobię górę poskładanie z olejem uszczelką wyjdzie 1tyś .... i przy takim niepewnym dole , jak nagle kompresja się grubo poprawi to zaraz się to rozsypie bo nie wiadomo jakiej grubości zostało denko tłoka ... dlatego skończyło się na kupnie całego silnika za 850zł ... silnik wrzucony autko śmiga aż miło :)

Podsumowując ... przy każdej takiej awarii zalecam na chłodno przeanalizować koszty żeby nie brnąć w bezsensowne koszta :wink: