koko090681 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 a więc ,chciałbym się co nie co dowiedzieć na temat swapa -chodzi mi o silniki od emek -tak myśle o tym żeby może zacząć coś bardziej myslec o przeszczepie - jak wygląda taka zmiana ,co trzeba robić ,przerabiać dokładać czy znacie kogoś kto by ogarnął temat bo ja to mechanik to nic :lol: najbardziej to bym chcial S65b40 ;)ale moze byc s54b32 -jakie koszty by były takiej operacji opróccz serducha chodzi mi głownie o to jak to wszystko przebiega?co by mnie czekało jak bym się zdecydował - czekam na konkretną pomoc od was i z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Silnik to mało powiedziane,skrzynia,komp,wał,most,wydech,jeśli ma być cacy to i hamulce i jeszcze coś się znajdzie zapewne bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 jak już bedzie kupowany silnik, to z kompem napewno a reszte gratów to pomału się pozbiera -wiadomo że nie wszystko na raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Jak coś kolego to na początek silnik+skrzynia+komp i mogą się wiązki różnić ale tego pewien nie jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 znalazłem taki link z e36 ,może jest taki do e46 ?? hakentt's S54B32 engine swap in E36 1999 323is on a tight budget - Bimmerfest - BMW Forums Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Chyba najrozsadniej przy tak powaznym swapie bedzie kupic dzwoniona Mke angola. Bedziesz mial wszystkie klamoty na wyciagniecie reki + zapasowe. Pogadaj z Kosa ile go kosztowalo wsadzenie Mki do e30 to da ci w jakims stopniu zarys kosztow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 takie rozwiązanie też brałem pod uwage i myśle że to bedzie najrozsądniejszy wybór ,trzeba dobrze poszperać i się znajdzie jakiś angol rozpaprany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) No to śpieszę z odpowiedzią na Twoje pytanie. Żeby coś takiego ogarnąć jak sobie wymarzyłeś. Zacznijmy od tego małego i taniutkiego S54B32. Potrzaskany angol M3 około 35tys z transportem do PL i masz wszystkie graty co potrzeba plus robocizna jakieś 3 - 5tys PLN'ów. Podejrzewam że koszty przełożenia poniżej tej kwoty wiążą się z nieświadomością ile to jest pracy lub brakiem gwarancji na tą robotę. Trzeba pamiętać o wzmocnieniu nadwozia, bez tego podłogę wyrwiesz. Trochę kasy odzyskasz sprzedając nadwozie na złom i resztę gratów. Ile to będzie? Nie mam pojęcia. Osobno kupowany silnik z ews, skrzynia, wał, dyfer z półosiami, tylny wózek, hamulce itd. to będą koszty nadal koło 25-30tys zł. Plus robota... I nadal trzeba będzie wzmocnić nadwozie. S65B40... życzę powodzenia żeby się zmieścić w 50tys PLN. V8, milion czujników i co najważniejsze cena silnika wraz ze skrzynią. EDYTA: ten angol to jedna sprawa druga sprawa to czy silnik jest w dobrym stanie. Trzeba ewentualny koszt doprowadzenia go do stanu bardzo dobrego doliczyć. Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez 5oul 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 I nadal będzie to zwykłe e46 z niezwykłym silnikiem. Moim zdaniem lepiej naskładać i kupić po prostu m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 I nadal będzie to zwykłe e46 z niezwykłym silnikiem Właśnie w tym może tkwić szczegół. Może lepiej przypasować M54B30 + suszarka? Koszty powinny zamknąć się w 15 - 18tys zł z profesjonalną robotą i wszystkimi częściami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 I nadal będzie to zwykłe e46 z niezwykłym silnikiem. Moim zdaniem lepiej naskładać i kupić po prostu m3 no właśnie chodzi o to że chciałbym zwykłe e46 z nie zwykłym silnikiem -ale kurcze nie wiedziałem że podłoga też w to wchodzi-pomijając wszelkie nie dogodności takiej modyfikacji jednak plan prawdopodobnie w przyszłości bede chciał zrealizować ,chyba że się okaże tak że jak już pieniądzory będą na koncie to kupie e46 M3:lol: ale na pewno będe dążył w dobrym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Moim zdaniem kompressor najtansz najprostsza i znacznie zwiekszajaca moc modyfikacja. Na forum turbo bmw mozna czasem kupic gotowe zestawy pod silnik. Warto tam szperac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadzi Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Moim zdaniem kompressor najtansz najprostsza i znacznie zwiekszajaca moc modyfikacja. Na forum turbo bmw mozna czasem kupic gotowe zestawy pod silnik. Warto tam szperac Nem, ma racje kompresor albo suszara będą najtańszym rozwiązaniem do tego można dorzucić sportowe wałki rozrządu to też jest dodatkowy przyrost mocy (rzędu 10-20%), na grubszy tunig auta trzeba mieć niestety z worek pieniędzy. Pozdrawiam Hadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 jasna sprawa ze kasiury pojdzie w *** i jeszcze troche ale te siano jest warte tego -jazda takim smiglem to masakra :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadzi Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 wiesz lepiej i taniej jeżeli chcesz silnik od m, to sprzedać dotychczasowe BMW i kupić m i wtedy jak Ci będzie za mało to to uturbić i tedy to będzie masakra i będzie cieszyć jape Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi