koko090681 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 nie wiedziałem jak nazwać temat - mam taki dziwny problem-przy ruszaniu z miejsca od czasu do czasu na tylnych kołach jest takie uczucie jakby mi koła boksowały ,to jest przez jakiś ułamek sekundy i dalej już idzie normalnie (ruszam normalnie pomalutku :lol:) bardziej chyba prawe koło -dodam że one nie boksują tylko jest takie uczucie możliwe to jest że to dwumasa ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuji71 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 próbowałeś strzelać ze sprzęgła na wyższych biegach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Ja bym sprawdził najpierw elementy gumowo-metalowe tylnego zawieszenia. Podobne do Twoich objawy mogą dawać zużyte poduchy tylnej belki albo zużyta podpora dyferencjału. Innym winnym może też być podpora wału napędowego. Podjedź na podnośnik i niech posprawdzają te elementy. Nie ma sensu od razu wymieniać dwu-masy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 próbowałeś strzelać ze sprzęgła na wyższych biegach? tego nie próbowałem a co do elementów ktore LIjo wymienił ,to tylko podpore wału wymieniałem jakiś czas temu( :lol: nie dawno ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuji71 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 a jak długi jest uślizg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 a jak długi jest uślizg? to jest moment -no nie wiem 1sekunde 1,5 s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuji71 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Więc stawiałbym na sprzęgło, lub koło dwumasowe. W innym wypadku byłoby raczej szarpanie a nie uślizg. Podjedź gdzieś na kanał i poszarp sprzęgłem a druga osoba niech patrzy od dołu czy nigdzie nie ma luzów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 więc to bedzie sam dwumas bo sprzegło ma nie całe pół roku :-( darady kupić dwumasa samego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 W innym wypadku byłoby raczej szarpanie a nie uślizg. zaraz zaraz ,uślizg czyli ślizganie się sprzęgła ?o to ci chodzi ? bo to nie jest ślizganie się -on rusza normalnie tylko czuć jakby na suchym asfalcie koło tak właśnie szarpało boksowało -kurcze *** wi jak to nazwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuji71 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 w moim mniemaniu boksowanie, czy tam buksowanie to jak koło się kręci w miejscu(coś jak palenie gumy tylko mniej:P). Jeżeli chodzi o szarpanie to tak, czy siak musisz to sprawdzić na kanale/podnośniku. Do wyboru masz dwumase/skrzynie/łącznik elastyczny/krzyżak/podporę/dyfer/poduchy pod silnikiem skrzynią mostem/ przeguby... To chyba tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 dwumase/skrzynie/łącznik elastyczny/krzyżak/podporę/dyfer/poduchy pod silnikiem skrzynią mostem/ przeguby... To chyba tyle no to ja może tak jeszcze nie bede sprawdzał co to :-P:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuji71 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 no to ja może tak jeszcze nie bede sprawdzał co to Lepiej sprawdzić i wymienić jedną rzecz niż czekać aż się reszta rozleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Lepiej sprawdzić i wymienić jedną rzecz niż czekać aż się reszta rozleci. nie no ja żartowałem -wiadoma sprawa ,zrobić trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 podobnie miałem w innym aucie i były to poduszki na silniku no fakt tamten był przednio napędowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi