wojtek530d Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Witam Zakładam ten temat bo nie mogłem znaleść konkretnej odpowiedzi na moje pytanie. Jakiej firmy zakładać palnik do xenona orginalnego ( u mnie jedej padł).Szukałem (wiadomo jak naj taniej) palników ale ceny i tak były kosmiczne od 130 zł w sklepach (podobno philips) osram na allegro tez ponad 100zł i zastanawiało mnie to czy to nie podróbki. Ja teraz zakupilem palniki firmy BOSMA za 110zł sztuka o barwie 6000k w Poznaniu i jest ok Prosze o wasze opinie na temat palników jakie firmy ile kosztowały i gdzie kupione oraz czy były jakies problemy w czasie pracy owego xenonka Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 na philipsy trzeba uwarzac !!! czesto je podrabuaja, tutaj macie filmiki jak oblukac czy zarnik ori i kaszan: [video=youtube;vhaTJ3XQ--I] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 [video=youtube;vdg57k6niIA] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 [video=youtube;Y3GxMzSMsuA] (kilka postow pod soba - inaczej nie bedzie miniaturek) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek530d Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Dzieki za filmiki TAZUNIO :lol: a czy ktos zakładał palniki innych troszke mniej znanych firm niz podrabiany philips np. BOSMA, TUNRUSRAM narazie nic wiecej mi nie wpada do głowy Zaczełem tego posta z mysla o innych co mysla o zakupie nowych palników Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez wojtek530d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 ja mam jakieś chinole/...... auto mam 14miesięcy a niewiem ile wcześniej świeciły.... właśnie Philipsy podrabiają...... i trza uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromba Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 ja mam maxgear 4300K za 60zł od sztuki mają inny odcień niż philips,ale to pewnie zależy od tych Kelwinów jak na razie świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek530d Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Dobrze wiadomo ze mozna kupic MaXgir za około 60 zł/ szt Bosma za około 110 zł/szt co dalej słcham państwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi 528 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 pewnie zależy od tych Kelwinów chyba Luminow ja mam philipsy d2d i swieca to chyba ori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Kelwin jest jednostka temperatury barwy światła ,lumen raczej od jego natężenia ja kupiłem po 60 zeta za sztukę philipsy made in PRC i swieca ale maja inne odcienie hehehehe jak to chinole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromba Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Czym wyższa wartość(6000K) tym żarnik daje bardziej niebieskie światło ale jednocześnie gorzej oświetla drogę, gdyż światło zawiera mniej lumenów.Generalnie 4300K to żarniki montowane seryjnie w większości fabrycznych ksenonów,gdy są nowe świecą białym światłem lecz w miarę wypalania nabierają niebieskiego odcienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi