Aśka22 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Tak jak w temacie auto strasznie dużo pali,wycieków brak.Komputer pokazuje spalanie 7,4.Po podłączeniu się błąd świece żarowe,tyle tylko ,że z tego co mi wiadomo nie jest możliwe aby przez świece auto aż tyle paliło.Jeżdżę dosyć spokojnie więc nie ma opcji aby było to "normalne" spalanie.Miałam już wcześniej w takim samym silniku compakta i palił dużo,dużo mniej.Mechnik ręce rozkłada.Jakie są wasze propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Jakie są wasze propozycje ? Wycieczka do Brzegu. Nasza Oferta - Naprawa Serwis Samochodów B.M.W. Auto Naprawa - Brzeg, Opole Powołaj się na Maxbimmer to zrobi Ci pełną diagnostykę za free. Szczerze mogę go polecic - nawet z Polkowic ludzie do niego wożą auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Tak jak Forest pisze tu potrzebny jest ogarnięty mechanik. Również polecam Krzyśka Majewskiego, chłopak wie co robi. A tak spytam to średnia taka okrutnie wysoka czy samo miasto? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 podstawa to komp w takiej sytuacji, na OBC nieraz bzdury pokazuje. a tymczasem pozbieraj info o które będą pytać - czy nie kopci, czy nie śmierdzi ropą obok auta itp... u mnie wzrosło "spalanie" o ponad litr, a sączyło się z wężyka na powrocie paliwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aśka22 Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 W trasie też mega okrutnie ;/oczywiście nie tak jak na mieście ,ale pije;/Szczerze mówiąc ja bardziej obstawiałabym,że ona tyle pali a nie gubi;/Zgłoszę się w takim razie do tego Krzyśka:)Dzięki za info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Może się coś popieprzyło w kompie i np powietrza za mało podaje, a nadrabia ropą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Miałem podobnie tylko ze mój komp pokazywał ze autko pali 12 w trasie 9 winny był przepływomierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Może się coś popieprzyło w kompie i np powietrza za mało podaje, a nadrabia ropą ale to chyba zacząłby dymić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aśka22 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Qolar,też wydawało mi się ,że przepływka padła albo ew.sonda ,ale wszystkie te usterki wyszłyby na kompie a tu nic;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qolar Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 nie wiem jak w poliftowej ale w mojej nie ma sondy a bład przepływki nie zawsze pokaze,chyba ze padnie całkiem jedz do kogos ogarnietego goscia niech ci live data zrobi... moze jej odpiecie cos by pomogło przy jej sprawdzeniu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Aśka,odepnij przepływke całkiem,i tak jeździj,zobacz,czy zauważysz zmiane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aśka22 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Ok.Dziękówka.Spróbuję jutro się tym zająć-efekty opiszę po kilkudniowej obserwacji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) u mnie odpiecie przeplywki nic nie pomoglo ale ja jeszcze mialem problem z moca auta wiec sprawdz czy u ciebie na 4 biegu wskazowka na ekonomizerze dochodzi do 20L (jesli nie to masz winowajce). jak juz sie dowiesz ze to wina przeplywki to kupuj tylko ori BOSCH- u Ciebie masz o tyle komfort ze nie musisz robic adaptacji tak jak w wersjach przedliftowych Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez danieltca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aśka22 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Danieltica-co z tą mocą?Ponieważ miałam zamiar pokombinować z przepływką ,ale sprawy zawodowe zmusiły mnie do 600 kilimetrowej podróży.Wszystko ok,nawet zaczeła normalnie palic 6/100km, do momentu powrotu na Wrocław.Auto straciło totalnie moc!Trzymam pedał gazu w podłodze a ono w ogole nie jedzie.Uprzedzę wasze kolejne pytanie-chłodzę turbinę po takich trasach.Dodam jeszcze ,że dziś szybko podłączyłam auto pod kompa i wyszkoczył błąd o kodzie 45.30 mechanik powiedział ,że musi sprawdzić jaki to błąd i jutro mi powie.Dodatkowo słychać jakby silnik trochę nierówno chodził telepie trochę autem...Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 zerknij jeszcze na przewody podciśnienia - u mnie wężyk stwardniał i ułamał się jak z plastiku - szukaj pod kolektorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Proponowałbym diagnostykę silnika w Jetronik na ul.Opolskiej. 250 zł ale warto wydać tą kasę. Byłem 2 razy, rozebrali prawie pół silnika, trwało to jakieś 3 godziny i w obu przypadkach bezbłędnie zdiagnozowali usterkę. W pierwszym przypadku sparciały wężyk podciśnienia, w drugim pęknięcie wejścia na akumulator ciśnienia - oba związane z praca turbo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aśka22 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Narazie jadę do swojego mechanika,ale dzięki za info.Powiedz mi tylko proszę jak ogólnie wyglądają ceny napraw na Opolskiej.Ogólnie z tego co trochę poczytałam to obstawiam przeplywkę(oby);] Wieczorem dam znać o efektach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aśka22 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 A więć EGR cały zażygany olejem.Został wyczyszczony i BMka znowu śmiga.Tyle tylko,że powiedziano mi iż turbina jest do regeneracji bo z jakiegoś powodowu EGR był zażygany.Z drugiej strony wiem jak zachowuje się auto z uszkodzoną turbiną i moja takich objawów nie wykazuje:nie świszczy,nie kopci na czarno.Pomóżcie coś bo normalnie już dostaje cholery;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 wiem jak zachowuje się auto z uszkodzoną turbiną i moja takich objawów nie wykazuje moja bunia też normalnie śmiga turbina chodzi elegancko ale właśnie w Jetronicu powiedzieli mi że turbo do regeneracji powod coś tam że z tego powodu bierze olej czy coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Danieltica-co z tą mocą?Ponieważ miałam zamiar pokombinować z przepływką ,ale sprawy zawodowe zmusiły mnie do 600 kilimetrowej podróży.Wszystko ok,nawet zaczeła normalnie palic 6/100km, do momentu powrotu na Wrocław.Auto straciło totalnie moc!Trzymam pedał gazu w podłodze a ono w ogole nie jedzie.Uprzedzę wasze kolejne pytanie-chłodzę turbinę po takich trasach.Dodam jeszcze ,że dziś szybko podłączyłam auto pod kompa i wyszkoczył błąd o kodzie 45.30 mechanik powiedział ,że musi sprawdzić jaki to błąd i jutro mi powie.Dodatkowo słychać jakby silnik trochę nierówno chodził telepie trochę autem...Co wy na to? a co ci z tym bledem wkoncu wyszlo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aśka22 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Błąd dotyczył zażyganego EGR,już załatwiony.Tylko teraz sprawa turbo...i dodatkowo owszem odzyskała moc,ale to nie jest to co być powinno...;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Błąd dotyczył zażyganego EGR,już załatwiony.Tylko teraz sprawa turbo...i dodatkowo owszem odzyskała moc,ale to nie jest to co być powinno...;/ na poczatek posprawdzaj wezyki podcisnienia , ja mimo ze u mnie ok jesli chodzi o moc- wymienilem wezyki bo wiadomo z czasem one parcieja wiec zacznij od nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi