woz Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Witajcie. No i biala doslownie jakis foch odwala.. Wczoraj stalo sie to po raz pierwszy. Wracalem e30 i zgasla mi podczas jazdy. Jechalem jakies 60km./hr na piatce wiec nie dostawala w ciry. Zjechalem na bok. Pokrecilem, pojkrecilem, po 10 sekundach zalapala i dojechalem do domu. Dzisiaj rano jechalem na hallera (podroz od domu do pracy 11km..) zgasal w sumie 4 razy podczas jazdy. Raz wydawalo mi sie ze zegary calkowicie pogasly i sajonara - nic. Tak jakbym wyciagnal kluczyk. Zjechalem na bok, pojkrecilem i odpalil i pojechalem dalej, tylko czekajac kiedy i gdzie znowu sie przytrafi. Najlepsza byla opcja nr 3...jak sie skreca ze swiatel w lewo w podwale, juz ruszajac umarla i musialem pozwolic jej sie dotoczyc na toru tramwajowe zeby nie tamowac ruchu, no i po 5 sekundach znowu odpalila.. Nr 4 to pikus, bo to na spokojnej ujliczce.. ...i kto mowi ze stary samochod nie daje wrazen z jazdy? lolol Ma ktos jakies pomysly od czego zaczac poszukiwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 czujnik położenia wałka? ale to raczej przy odpalaniu były by problemy, choć znajomemu niedawno w Omedze 2.5 dci właśnie na silniku bmw stało się to samo i właśnie to była przyczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 a na wolnych obrotach chodzi normalnie ??? kiedyś w innym aucie miałem problemu z pompą paliwową i przewody były zapchane jak stała na wolnych obrotach było ok dawałem gazu i efekt podobny jak u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 na wolnych chodzi normalnie. Zreszta, tam jest gantz nowa pompa, nowe przewody, swiece, kopulka... Najgorsze jest to, ze raz jest dobrze, pozniej znowu siada, i po chwili jest dobrze. Znacznie latwiej byloby zlokalizowac problem gdyby sie rozsypalo i nie chcialo odpalic i kropka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 aparat zapłonowy , cewka? miałem w innym furaczu taką sytuację, że jak się nagrzał silnik to mi gasł... postał chwilkę i jechał znów kilka km... okazało się iż cewka była uszkodzona...bmw_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Ale ten gasnie w kazdej temperaturze. Za pierwszym razem dzisiaj to zgasl po 2km od domu, wiec byl jeszcze zimny. I tak non stop co jakis czas az dojechalem do pracy, kiedy juz silnik byl nagrzany. I badz tu madry. Ale znajac zycie, to pewnie jakas ******la jak zawsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla56 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Za moich początków z e30 też mi raz zgasła kawałek za skrzyżowaniem (podczas jazdy) i ni cholery nie chciała ruszyć. Powodem były, wstyd się przyznać, niezmienione przeze mnie świece:bag:. Przypuszczam, że to masz ogarnięte, ale nuż się na coś przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas_wrock Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 wozu czy pod maska na lewym nadkolu masz plaskiowa otwierana obudowe do ktorej wchodza przewody elektryczne ? tam one polączone sa blaszką ktora wydaje mi sie dziala jak bezpiecznik sprawdz moze to byc to. Ja tak mialem w e30 lub e34 teraz nie pamietam, blaszka sie przerwala i jak stykala to auto palilo i jechalo ale jak na wybojach zrobila sie przerwa w styku to objawy jak u ciebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Dzieki Wojtas, zerkne pod maske jak bede przy e30. Tak jak podejrzewam, to pewnie jakis drobiazg.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neophyte Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 masę jeszcze bym sprawdził :-P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Raz wydawalo mi sie ze zegary calkowicie pogasly i sajonara - nic. sprawdź minus na akumulatorze i pomiędzy budą i silnikiem sprawdź wyłącznik uderzeniowy chyba w e30 też jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 a nie śmierdzi benzyną jak gaśnie?powiem ci takie coś,jak miałem w e28,tam masz przepływke klapkową,i ta klapka w niej,potrafiła się zaciąć,nie wracała po puszczeniu nogi z gazu,no i silnik gasł,jak ci zgaśnie,spróbuj walnąć w przepływomierz ręką ze dwa razy(ale bez przesady:-P)i sprawdź czy odpali,wtedy to będzie jej wina ośka na której chodzi ta klapka potrafi się wyrobić,złapać luz,i kantuje ją,wtedy nie odbija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 masę jeszcze bym sprawdził :-P ...nie uwierzycie... W sumie przez 4 cyz 5 dni jezdzilem spokojnie i nic sie nie wydarzylo, wiec myslalem ze problem sie sam rozwiazal (takie sa najgorsze..), czyli moze byl jakis czujnik zalany albo wilgotny albo cus.. Na ostatnim WLTA dwie osoby wynajmowaly bunie. I nagle im zgaslo. No cos tu zdecydowanie njie tak. Wzialem klucze i smigiem do auta. Otwieram bagaznik i faktycznie, masa. Wczesniej tego nie zauwazylem. Ale jak byly jakiekolwiek naparzanki po zakretach, aku nie byl przymocowany i latal. Latal z boku na bok, i wyrwal z klemy mase. Wystarczylo go nawet zaklinowac zeby nie latal, podlaczyc do klemy mase i wrocil do zycia. Ja pitole, jak zazwyczaj bywa - poltorej minuty roboty i po sprawie.. Dzieki panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neophyte Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 bmw_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 obejrzyj kolor świec może być problem z czujnikiem temp mi jak padł czujnik to go przylewało i gasł i były problemy z paleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Wyżej kolega woz napisał,że problem rozwiązany więc nie ma potrzeby oglądania świec.O tej porze można oglądnąć dobry film i wypić piwo ewentualnie :bmwsexemofg3: koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi